Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 54109
Bijdrager Hans Michels
Jaar: 1961
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Hooghuisstraat
Onderwerp.: Muziek & Zang |Bands / Orkesten |The Dynamites
Onderwerp 2: Winkels / Winkelcentra |Muziek |Musica

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

The Dynamites

Beschrijving Op deze foto treden de Dynamites op in muziekwinkel Musica. Die was in de Hooghuisstraat en was een bekend adres voor instrumenten en professionele geluidsapparatuur. De winkel is te zien op foto's 12707 en 36617. Zulke optredens waren promotie voor de winkel en de groep profiteerde er natuurlijk ook van mee. Bij Musica traden ooit de Skyliners op bij de introductie van de dubbelnek Egmondgitaren en bij Van Leest deed Conny Froboess ooit een signeersessie van haar plaatje. Het optreden van The Dynamites bij Musica op deze foto was in 1961. Van links naar rechts: Leo van Dommelen: drums, Joop Lamers: sax, Oscar Remeeus: zang en slaggitaar, Willy Flohr: bas, Henk van de Burght: sologitaar. Zie ook de foto's 8323 en 25256.

Met dank aan Frans Dekkers voor de originele foto.
Geplaatst op 06-03-2023
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 07-03-2023
Naam: ad Thijssen img

De Dynamites komt me zeer bekend voor. De topper was Hello Josephine, oorspronkelijk van de Scorpions. Ze speelden in die tijd in Valkenswaard in zaal Wernards. Net in die tijd dat de Duitsers met hun Kreidlers met vossenstaarten de grens overkwamen en de Valkenswaardse schonen afpikten van de plaatselijke jeugd. Dus schermutselingen bleven die avonden niet uit. Maar wel gezellig.


Datum: 04-06-2024
Naam: bert van herk img

Beste Ad: zaal Wernards stond bekend als "Café Jo dun Urste". Dat was omdat de kastelein Jo ooit prins carnaval is geweest. Hij had inderdaad een grote zaal achter het café, waar veel optredens waren en waar gedanst kon worden. Ik ben er heel vaak geweest in de sixties, niet alleen om het bier (60 cent voor een glas) en de muziek maar ook om zijn blonde dochter Aris, die achter de bar stond en zelf ook zong. Regelmatig pakte zij ook de microfoon om te zingen en dan was het muisstil. Ik zat altijd boven, daar was een soort galerij, waar het altijd druk was. Twee deuren verder had je een cafetaria die het erg druk had als de zaal gesloten werd. Jo dun Urste en Zwarthoed waren de twee beste cafés in Valkenswaard in die tijd.


Datum: 05-06-2024
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Zit 'Jo den Urste' ook niet in Valkenswaard?
<< Giovanni, zie de reactie van Bert van 4 juni. (Red.) >>