EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53969

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijp en De Bergen

Beschrijving

PSV speelde in 1950 nog gewoon op een voetbalveld zonder hoge tribunes eromheen. Rechts onder het veld staat de Ventoseflat aan de Mathildelaan. Iets eronder loopt de Gagelstraat en die gaat in 1950 nog met een overweg over het spoor naar de Woenselse kant. (Red.)


Geplaatst op

05-01-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-01-2023
Naam: P R F Cingel v d  
img

Weer zo'n foto waar je lang naar kunt kijken. Jammer dat het Wilhelminaplein vrijwel onzichtbaar is gemaakt door de opdruk. Wat het PSV-stadion betreft, er was een grote overdekte tribune langs de Frederiklaan. Verder rondom het veld staanplaatsen. Onder de tribunes waren de kleedkamers, de bestuurskamer, een café en een plek waar de machines voor het onderhoud van het veld werden gestald. De terreinknecht, Nol Vermeulen, woonde met zijn gezin ook binnen de hekken van het stadion. Naast het hoofdveld was een bijveld (zie kale plekken) dat als trainingsveld werd gebruikt. Tussen trainingsveld en de De Jonghlaan was nog een open stuk waar in 1951 de Jubileumhal zou verschijnen t.g.v. het 60-jarig bestaan van Philips. Aan de spoorzijde stond het Ontspanningsgebouw, een grote toneelzaal met een ruime foyer. Het was de enige behoorlijke theaterzaal in Endhoven, Katholiek Leven op de Wal zag er wat armoedig uit. Later werd het Ontspanningsgebouw aangeduid als POC en het werd voor allerlei voorstellingen gebruikt. Voor het POC was een pleintje waarop een grote zonnewijzer stond. Links op dat pleintje stond de bibliotheek en rechts de gymzaal van PSV. Op de hoek met de De Jonghlaan stond destijds een kleuterschool, een van de weinige niet-katholieke kleuterscholen van Eindhoven.


Datum: 10-01-2023
Naam: Eric Kemperman  
img

Inderdaad, Paul, mooie foto. Er is nog niets gesloopt in naam van "de vooruitgang", alhoewel je de bouwvoorbereidingen voor het hoogspoor kunt zien. Naast de luciferfabriek (Lijmbeekstraat) een bouwkuil en rechtsboven de zandhopen voor het Boschdijkspoorviaduct. De foto zal van 1950 zijn.