EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53757

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vonderkwartier

Beschrijving

In het midden de St. Antonius van Paduakerk, beter bekend als Steentjeskerk (zie bijvoorbeeld de foto's 4372, 10310 en 20510). De bovenste straat is de Willemstraat, rechts langs de kerk loopt diagonaal de St. Antoniusstraat en onderaan is de Gagelstraat. Rechtsboven ligt het Lodewijk Napoleonplein. Tussen dat plein en het kruispunt bij de Willemstraat loopt een pad dat veel werd gebruikt en bij het kruispunt staat het witte pand van de zuivelinrichting Sint Petrus. Dat zuivelbedrijf staat ook op de foto's 984 en 38381 en het pad is te zien op foto 974. (Red.)


Geplaatst op

28-07-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-07-2022
Naam: Eric Kemperman  
img

In 1932 was het begin van de Lodewijk Napoleonlaan al aangelegd, duidelijk met de bedoeling om deze door te trekken naar de St. Antoniusstraat. Zoals later dus gebeurd is.


Datum: 29-07-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Vrijwel niet te zien is de Gender, het riviertje dat van rechts komt, achter de bebouwing van de Lodewijk Napoleonbuurt loopt en langs de melkfabriek en achter de huizen aan de Willemstraat richting Bels lijntje stroomt, daar onder het spoor 'duikt', ondergronds de weg oversteekt en over en onder het Philipsterrein naar de Emmasingel stroomt. De overweg Mauritsstraat-Lodewijk Napoleonplein is ook goed te zien. De spoorbomen werden bediend vanuit een kotje dat vlak bij de overweg stond. Ik vond dat als peuter (onderweg naar de bewaarschool in de Ernst Casimirstraat) zo mooi dat me het wel een leuk beroep leek een paar keer per dag de overwegbomen te sluiten en weer te openen. Maar helaas, toen ik oud genoeg was waren er geen overwegwachters meer en heb ik iets anders moeten zoeken.


Datum: 29-07-2022
Naam: bert van herk  
img

Paul, ik leef met je mee. Dat is echt sund zeg. Maar het is toch goed gekomen?