EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53677

Bijdrager:

Jaar:

2022

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Torenallee

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Industrieel Erfgoed

Onderwerp 3.:

Strijp S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Antenne-kunstwerk op Veemgebouw

Beschrijving

In juni 2022 werd op het Veemgebouw een 'nieuwe antenne' geplaatst. Eerder werden op het dak al nieuwe appartementen gebouwd. Zie ook foto 53680. (Red.)


Geplaatst op

27-06-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-06-2022
Naam: hans michels  
img

Het kunstwerk moet herinneren aan de antennetoren die vroeger op het Veemgebouw stond. Die antenne werd gebruikt voor experimentele TV-uitzendingen van Philips. Zie bijvoorbeeld foto's 8017 en 30882. Ik betwijfel of mensen het kunstwerk als een verwijzing naar een antenne zullen herkennen. Dus je moet wel weten dat er vroeger een echte antenne op het gebouw stond, want zonder die voorkennis lijkt het me een nietszeggend ding.


Datum: 27-06-2022
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het is een lichtornament van mijns inziens ledverlichting, dat steeds van kleur verandert. Valt wel op!


Datum: 27-06-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Daarom hadden ze misschien beter de oude situatie kunnen nabouwen. Waren ze waarschijnlijk ook nog goedkoper uit geweest.


Datum: 28-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Het valt mij ook erg tegen, maar nu is het nog een kaal frame dat nog bekleed moet worden. Ze hadden vind ik ook beter de oude antenne erop kunnen zetten. Veel mensen, en zeker die millennials van nu, weten niet eens hoe die antenne eruitzag. Het was een simpel maar prachtig ding dat er op dat gebouw stond. Je keek er altijd naar als je erlangs kwam. Dat ding wat er nu opkomt heeft niks met het verleden te maken. Als het klaar is zou je denken dat het de machinekamer van de lift is. En daarvoor hebben ze een architect uit Engeland laten komen. Ik ben het helemaal met je eens Giovanni. En het zal echt wel opvallen Ben Brekelmans. Dat doet het nu al, en er branden nog geen lampen. Die woningen die ernaast gebouwd zijn zien er wel goed uit, ook met mooie ronde hoeken. EiB heeft een duidelijke foto van die antenne en de woningen. Ik heb op tekening gezien dat er ook een tuin ligt in het midden van die appartementen. Ik zal hem hierbij meesturen, maar of hij geplaatst wordt weet ik niet. Hij komt uit het Trudo-krantje. De appartementen krijgen een tien van mij. Die antenne? Daar praat ik niet over.


Datum: 28-06-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Hans, ik ben het met je eens. Als je iets wilt doen ter herinnering aan het oude Veemgebouw, had dan de oude antenne weer nagebouwd en dan ook echt nagebouwd, en dan ook van hout. Dit ijzeren langwerpig ding had ik op de eerste klas van de ambachtsschool ook in elkaar kunnen lassen. Ook bij het kunstwerk bij de Glaspoort staat een bordje waarbij je met een vergrootglas kunt lezen wat het voorstelt. Ook het stootblok bij het Veemgebouw is niet origineel, maar een vluchtig stuk oud ijzer dat uit nood is geboren. Eindhoven laat je ware aard zien en kom niet met een hoop rommel af. Je kunt wel hoog bouwen maar je valt toch een keer naar beneden.


Datum: 07-07-2022
Naam: bert van herk  
img

Ad, deze antenne moet nog bekleed worden, het blijft niet zo. Ik heb er een tekening van gezien, en het ziet er niet slecht uit. Maar al met al hoort het niet op het dak thuis als antenne. Het ziet eruit als de machinekamer van de lift, maar het moet opvallen door knipperende lichten. Ik kan er in de verste verte geen antenne in zien. Hier is de plank heel erg misgeslagen.


Datum: 08-07-2022
Naam: bert van herk  
img

Ben, citaat uit je antwoord: "Het is een lichtornament van mijns inziens ledverlichting, dat steeds van kleur verandert. Valt wel op!". Leuk gezegd heer Brekelmans, maar voor de duidelijkheid: de vraag is "lijkt het op een antenne?". Of doet het jou op een of andere manier aan een antenne denken? Of heeft het er ook maar in de verste verte iets mee te maken?. Die van kleur veranderende ledverlichting is voor de show. Kijk ook eens in het Trudokrantje. Daar staat het helemaal kant en klaar op, daar heb jij nog niet in gekeken denk ik. Is het volgens jou iets dat op een antenne lijkt? Ik ben benieuwd naar jouw antwoord, zoals jij het bekijkt.


Datum: 08-07-2022
Naam: bert.vanherk  
img

Beste Ben, kijk eens op  www.trudo.nl/opbouw-het-veem  en zoek de antenne.