EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53462

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwe Emmasingel

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Overige Winkels

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwe Emmasingel

Beschrijving

Nieuwe Emmasingel anno 2021. Halverwege de Vrijstraat kun je een doorsteek maken naar de Nieuwe Emmasingel, die er parallel langs loopt. De nieuwe Emmasingel is vooral bekend vanwege de grote boekhandel Van Piere, waar je weer alles vindt op het gebied van boeken en tijdschriften nadat de winkel door de eigenaar van Paradigit werd gered van de ondergang. Op de foto kijken we in de richting vanuit de Emmasingel in de richting van de Willemstraat. Rechts torent de Admirant boven de winkels uit. (Red.)

Nog meer dan het 18 Septemberplein is het gebied rond de Nieuwe Emmasingel volledig van gedaante veranderd in de periode 2000 – 2020. Voor 2000 was het niet veel meer dan de achterkant van de Demer en de Vrijstraat met een grote parkeerplaats voor het Philipspersoneel. Maar de parkeerplaats is volgebouwd en het oude hoofdkantoor van Philips “de Bruine Heer” herontwikkeld.
De feitelijke bouwwerkzaamheden starten met de sloop van het Philipskantoor dat dwars op de Emmasingel stond. Daarna (2003) wordt de ondergrondse parkeergarage gebouwd. Vervolgens gebeurt er lange tijd niets: de economische omstandigheden werken niet mee. Zo wordt er vergeefs gezocht naar een exploitant van de geplande megabioscoop. Het ideaal om bijzondere winkels in het Admirantgebied te krijgen lukt niet echt. Het is toch vooral meer van hetzelfde: veel schoenwinkels en modezaken. Uiteindelijk openen de winkels aan de Nieuwe Emmasingel hun deuren in 2009. De grote Eindhovense boekhandel Van Piere verhuist van de Heuvel naar de Nieuwe Emmasingel. Maar de winkeliers hebben het niet gemakkelijk. Valwinden die door de Admiranttoren veroorzaakt worden maken het buitengewoon onplezierig om door de winkelstraat aan de voet van de toren te lopen. Klanten blijven weg, winkeliers klagen steen en been. Als oplossing wordt een transparante overkapping ontworpen, op elf meter boven het straatniveau. Ook op dit punt veroorzaken bezwaren de nodige vertraging. Pas in 2015, tien jaar na de bouw van de Admiranttoren, is de overkapping klaar.


Geplaatst op

03-03-2022

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto