Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 2006
Locatie 1.:Stratum |217 Looiakkers |Elzentlaan
Elzentlaan 47.
Reacties
Naam: Trix Adams
Deze foto kan ik niet direct thuisbrengen, maar ik weet wel dat de ingang Bomanshof aan de Vondellaan is. En op dat parkeerterrein stond de kaarsenfabriek van Borrenbergs en nog een particulier huis waar de familie Van Kraaij woonde. De grote beukenboom die bij de poort stond staat er nog.
Naam: Jeannette Wassink
Trix, voor zover ik weet heetten deze mensen Borrenbergen - en niet Borrenbergs! Broer en zus woonden samen in een huis wat volgens mij aan de Stratumse Dijk heeft gestaan maar dit weet ik niet zeker. Wel dat de broer rond 1976 overleed en zijn zuster enkele jaren later.
Naam: Trix Adams
Het zal inderdaad Borrenbergen zijn, het huis stond aan de Stratumsedijk en de fabriek met grote bleekvelden voor het bleken van kaarsvet denk ik, lagen erachter. Dan kwam schuin erop het huis van de familie van Kraaij, waarvan de tuin rijkte tot wel bijna de Elzentlaan. Ik moet nog wel ergens een foto hebben, ga zoeken. In de tuin was een schuilkelder gemaakt waar ik met het bombardement van volgens mij sept. 1944 nog ingezeten heb.
Naam: Giovanni van Helvoirt
Zie foto 5728 horen. Het muurtje staat n.l. haaks bij de ingang naar de Bomanshof aan de Elzentlaan. Een oude plattegrond zou wellicht helpen.
Naam: Piet Meulendijks
Deze muur was gewoon de erfafscheiding tussen de achtertuin van perceel Elzentlaan 47 en de Bomanshof. Ik meen dat de Bomanshof pas bestaat sinds de bouw van het grote flatgebouw hoek Stratumsedijk-Elzentlaan, ±1968, waar lang de ANWB gevestigd is geweest. Mijn ouders hebben 20 jaar in het huis op Elzentlaan 47 gewoond, van 1968 tot 1988. Maar het pand (incl. de muur) is veel ouder, van voor WO II. De buurman, makelaar H. Pennings, Elzentlaan 45, kan er ongetwijfeld meer van vertellen.
Naam: Paul van der Cingel
Waar nu het Bomanshof is stond de sigarenfabriek van Garvelink, de sigaren werden verkocht onder de naam Aïda. Het fabrieksterrein had twee ingangen, een aan de Vondellaan en de andere aan de Stratumsedijk. Tussen de middag zat het personeel, als het weer het toeliet, tegen de muur van de fabriek op de stoep van de Vondellaan. Het waren vooral vrouwen.