EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53000

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Stations

Onderwerp 3.:

3e Station (1956- heden)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Heropening station

Beschrijving

De feestelijke heropening van het gemoderniseerde station op 22 maart 2018. Daarbij waren onder meer aanwezig de directeur van ProRail, de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, een directeur van NS, burgemeester Jorritsma en in de hal heel veel Eindhovenaren, waaronder ook vertegenwoordigers van Eindhoven in Beeld. Het bekende koor La Bonne Espérance verzorgde een recital.
Klik HIER voor een foto waarop tijdens deze bijeenkomst treinliefhebber René Valk van burgemeester Jorritsma een oorkonde kreeg voor zijn benoeming tot Stationsburgemeester. 


Geplaatst op

08-07-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-07-2021
Naam: bert van herk  
img

Op de foto staan: (1) CEO Pier Eringa van Prorail, (2) staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, (3) N.S.-bestuurslid Susi Zijderveld, (4) burgemeester John Jorritsma, (5) gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant. Wie zijn de andere twee? Die kleine man met bruine jasje en bril kreeg van Jorritsma de titel "stationsburgemeester" omdat hij (als treinliefhebber, als ik het goed heb) de renovatie van het station in de gaten hield, en zelf nog met eigen goede ideeën kwam. De tweede man is mij totaal onbekend. Wie is hier verder van op de hoogte en kan het aanvullen?


Datum: 09-07-2021
Naam: John Muermans  
img

Zie ook film 858 over de opening van het gemoderniseerde station en film 820 waarin de historie van het station wordt verbeeld.


Datum: 18-07-2021
Naam: bert van herk  
img

Op foto 2: wie is die man in dat blauwe pak met dat oortje in de voice over?