EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51254

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Dommelbruggen

Onderwerp 3.:

Dommelbrug, Dommelstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brug Dommelstraat

Beschrijving

De brug over de Dommel in de Dommelstraat. De foto is genomen vanuit het centrum in de richting van de Parklaan. Rechtsboven is nog net het dak te zien van Huize de Laak. Helemaal links tegen de fotorand kijken we langs de gevel van textielbedrijf Van den Briel & Verster. Daar was tientallen jaren later ooit Para+ en later De Effenaar, tot het fabriekspand werd gesloopt en alleen de gerenoveerde gevel bleef bestaan. Daarachter lijgt nu een vijver en terras.
De brug over de Dommel werd gebouwd ter vervanging van een smallere houten brug, op verzoek van fabrikanten die hun villa's in het Villapark, onder meer aan de Parklaan, lieten bouwen. De tramrails gingen iets voorbij de brug rechtsaf de Nachtegaallaan op.


Geplaatst op

29-06-2020

Reacties:

Datum: 29-06-2020
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Voordat de verbouwing tot Jongerencentrum Para+ kon beginnen moest eerst de mensa plaatsmaken, die hadden het gebouw in gebruik. We hebben het gebouw verbouwd in overleg met studenten van het BAB en een werkgroep Open Jongeren Centrum. Daarna ben ik als technisch coördinator in dienst gebleven bij de stichting.