EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51048

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Onze Lieve Vrouwestraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto TH en omgeving

Beschrijving

Deze foto is uit een serie die op 26 augustus 1964 werd gemaakt.
Bij de linkerbovenhoek zien we dat de Kennedylaan wordt aangelegd. Links daarvan is de "Generalenbuurt" in aanbouw en rechts de wijk Oude Gracht. De oude Eckartseweg stopt bij de bouwput voor de Kennedylaan. Vooraan rechts van de Kennedylaan is het Diaconessenhuis, nu Máxima Medisch Centrum, in aanbouw.
Midden links de hoogbouw van de TH (nu TU/e). Verder naar rechts staan de houten barakken waarin de TH in 1957 begon. Later waren daarin onder meer het Instituut voor Perceptie Onderzoek (IPO) en bedrijfjes gevestigd. Boven langs de TH-gebouwen loopt van links naar rechts de rondweg, de Onze Lieve Vrouwestraat en Insulindelaan. Direct daarboven ligt aan de rechterrand de Karpendonkse Plas.
Onder langs de TH loopt de Professor Doctor Dorgelolaan, vandaag de dag een bredere doorgaande weg, die rechts naar de Berenkuil gaat. Tussen de Dorgelolaan en het spooremplacement staan tegenwoordig bedrijfs- en kantoorgebouwen.
Onder het spoor staan gebouwen die in 1964 nog bij de NS hoorden. In het lichte gebouw rechts was NS Telecom. Vandaag de dag zijn er diverse bedrijven gevestigd. De loodsen rechts worden al zo'n 25 jaar door een transportbedrijf gebruikt. Helemaal links staat een ander licht gebouw. Dat was destijds Van Gend & Loos. Tegenwoordig zijn er enkele bedrijven gevestigd, waaronder een reclamebureau en een vertaalbureau. De loodsen rechts daarvan dienden voor overslag van goederen tussen treinwagons en vrachtwagens. Het tegenwoordig afgesloten terrein van NS en ProRail wordt elk jaar gebruikt voor het opstellen van de wagens van de carnavalsoptocht. Vroeger was er in de zomermaanden ook het aankomst- en vertrekpunt van touringcars voor vakantiereizen.
Onderaan zien we een stukje van de wijk Villapark. Rechtsonder staat de kerk aan de Kwartelstraat, die intussen gesloopt is. Links van het midden staat het vroegere Diaconessenziekenhuis, nu Dommelhoef. Direct links ernaast komt vanuit de onderrand de Nachtegaallaan uit op de Parklaan en bij de hoek linksonder loopt de verbindingsweg van de Parklaan naar de Stationsweg.


Geplaatst op

30-03-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto