Fotonr.: 5024
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 2006
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Gestelsestraat
Locatie 2.: Gestel |711 Schrijversbuurt |Hoogstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Gestelsestraat bij Pasmans

Beschrijving Op weg naar de vroegere Sigarenfabriek van Verdenza zag ik deze Eindhoven in BEELDige Karmann Ghia met authentiek blauw nummerbord. Let vooral op de Hoogstraat in de achtergrond.
Geplaatst op 10-07-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 10-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Ik let op die Hoogstraat in de achtergrond en zie eigenlijk niets bijzonders. Wat jij misschien eerder bedoelt is de bevallige jonge dame achter het stuur van de VW, die naar jouw lacht.
Zeker zo interesant is het pand rechts, wat in de jaren zeventig 'De Grote Slok' heette met als barmannen Rob (eigenaar) en Gerard die nu al weer jaren buschauffeur is op touringcars. 'De Grote Slok' werd Restaurant 'Le Grand Bouffe', met nog steeds eigenaar Rob die tevens 'Het Rozenknopje' bezit. Nu zie ik weer een naamsverandering: 'Un Patu'. Weer zo'n geweldig restaurant als 'Le Grand Bouffe'?


Datum: 10-07-2006
Naam: Hans van Melis img

Ja ze is leuk he? En de auto ook!


Datum: 17-11-2006
Naam: Henk den Exter img

Voor het pand aan de rechter kant café en restaurant werd, was het een banketbakkerij, van Jos van Tuyn, de zoon van slager van Tuyn op de Hoogstraat.


Datum: 27-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem img

Aan de rechterkant zat de Johnnie de Ruyterbar, waar carnavalsvereniging de Lords thuis was (begin zeventiger jaren)


Datum: 14-01-2007
Naam: Peter Markus img

Pasmans? Was (is) dat de brillen zaak?


Datum: 14-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Nee Peter, Pasmans is een bloemist en Buisman was de opticien, maar die is inmiddels ook verdwenen. Pieter Buisman woont nog wel in het pand, wat hier net achter de fotograaf staat, en werkt bij zijn broer Willem in Woensel. De ouders moet jij nog gekend hebben.


Datum: 28-05-2011
Naam: Giovanni van Hevloirt img

En 'Un Patu' is inmiddels Restaurant Mt. Everest geworden. De kok / eigenaar Tal Gurung, van origine Buthaans, beheert hier met hulp van Henk den Exter een Indiaas toprestaurant.


Datum: 29-10-2014
Naam: WP van den Heuvel img

Voor bakkerij Jos van Tuyn zat de muziekwinkel van Musica daar die later naar het centrum is verhuisd. Ik herinner mij nog dat er in de etalage een gitaar te koop stond met de mededeling dat deze gitaar door Eddy Cristiani bespeeld is.