Fotonr.: 481
Bijdrager Redactie EiB
Jaar: 1959
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Kempensebaan
Onderwerp.: Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen |Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen |Lichtjesroute

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

De Lichtjesroute (1)

Beschrijving Zeker in de jaren 50 en 60 was de lichtjesroute een belevenis. Misschien minder professioneel dan nu maar met een geweldige sfeer en samenwerking van velen. Deze foto uit 1959 toont de Kempensebaan tijdens het 15 jarige bevrijdingsfeest.
Geplaatst op 18-06-2005

Reacties

Datum: 05-08-2009
Naam: Pierre Alderliesten img

Voor ons was lichtjesdag heel bijzonder. Ik zelf deed alles met lampen en elektriciteit. Leuk dat mijn geboortejaar in licht is uitgedrukt nl. 1944. Er was altijd een hele route die je kon fietsen zodat je overal langs kwam. Het was de moeite waard. Ik weet nog bewegende elfjes op een der pleinen. Aanstralen van bomen en struiken. Mooie figuren. Je kon ook een busrit maken langs al de verlichting. Volgens mij had je een gele en rode route. Alleen dat laatste weet ik niet zeker. Misschien kan een ander mij daar over inlichten.


Datum: 01-04-2012
Naam: J Heesakkers img

Ja, dit is weer heerlijk om terug tezien , Ik ben van 1941 en kan me alles nog goed herinneren hoe het toen was. Straten verlicht, zo ook de Bosboomstraat en meerdere straten . Ook de Club van elf waar heerlijk gefeest werd en gedanst . Alleen maar mooie herinneringen  Ik zelf woonde in de Hofstraat .Toen was er nog een buurtvereniging. Ik weet nog dat mijn vader een geit rood wit en blauw had getekst en voor een karretje had gespannen en zo de optocht in.


Datum: 23-01-2015
Naam: Wil Deckers img

Geboren in de van Dijckstraat in 1940. Ik kan me nog herinneren dat niet alleen de Kempensebaan verlicht was, ook de Club van Elf op de Tongelresestraat. Dit waren de twee plaatsen waar volop gedanst werd. Op de Kempensebaan kon je voor een kwartje een dansplaat aanvragen. Maar ook in de iets minder verlichtte straten zoals Jan Steenstraat en Frans Halsstraat werd kort na de oorlog gedanst.
Ik weet nog dat dat na 1945, wat ik later hoorde een buurtvereniging is opgericht genaamd VIO . Dit betekende Vreugde In Oranje . Wij waren daar ook lid van. Verschillende reisjes meegemaakt met de bus. Eenmaal per jaar, daar moest mijn vader/moeder hele jaar voor sparen. Mooie tijd in mijn jeugd.