EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

45077

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

De Lismortel

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
TH laagbouw

Beschrijving

Op 19 september 1957 werd de Technische Hogeschool officieel geopend (in de Philips Schouwburg). Professor H.B. Dorgelo was de eerste rector magnificus. Er werd begonnen met de afdelingen werktuigbouw, elektrotechniek en chemische technologie.Op de foto zie je de laagbouw waar het allemaal begon. Sinds december 1956 was deze geprefabriceerde laagbouw uit de grond gestampt waarin voldoende ruimte te vinden zou zijn voor de eerste twee jaren. Volgens de plannen van toen zou het hele complex in 1965 klaar zijn. Meer dan 200 studenten, waaronder één vrouw, waren bij de opening al ingeschreven bij de Hogeschool.
Op de voorgrond loopt de rondweg, de Insulindelaan. Van deze gebouwen bestaat bijna niks meer. Alleen het koepelgebouwtje onderaan bestaat nog. (Red.)


Geplaatst op

15-04-2023

Reacties:

Datum: 11-08-2023
Naam: Eric Kemperman  
img

Het paviljoen was bedoeld als 'tijdelijk' onderkomen, maar heeft de pensioengerechtigde leeftijd dus nog behaald! Zo blijkt maar weer: "niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing". Op de achtergrond de bouwactiviteiten aan de W-hal en het Hoofdgebouw.