Bijdrager Hans Vervoort
Jaar: 1947
Locatie 1.:Woensel |422 Kronehoef |Barrierweg
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Woensel, St Corneliusschool & St Johannes Vianneyschool
Barrierweg 219. (2)
Reacties
Naam: Hans Vervoort
Het menneke van deze foto is later De Piet Zwerts van de befaamde friet geworden. Maar Piet kwam uit een friet-familie, Martha en Willie verstonden het vak ook. Voor het bekende kleine cafetaria zie foto 2000.
Naam: Hans Vervoort
Eind jaren '40 waren er in de parochie Pastoor van Ars twee jongensscholen. Beide waren gevestigd op de Barrierweg. De plaatsing op deze scholen werd bepaald door de alfabetische volgorde van de achternaam. Naam beginnend met A t/m L: oude school (H. Johannes Maria Baptist Vianneyschool) en naam beginnend met M t/m Z: nieuwe school (St. Corneliusschool).
Naam: Hans Vervoort
De parochie Pastoor van Ars omvatte toen het volgende gebied en hieruit kwamen ook bovenstaande jongens. Gebied: Is gelegen links van de as van de Halve Maanstraat waar deze de Windgraaf raakt en verder volgt de as van de Halve Maanstraat tot de verlengde Ampèrestraat, de as van de Ampèrestraat tot aan de spoorlijn Eindhoven-Boxtel, dwars over de spoorlijn gaat en de as van de Ampèrestraat tot aan de Boschdijk, verder de as van de Boschdijk in de richting Best tot aan de Barrierweg, de as van de Barrierweg tot aan de Oude Bossche Baan en de as van de Oude Bossche Baan tot de grens van de parochie Acht.
Naam: Hans Vervoort
Schoolreisje, het hele jaar sparen en dan super spannend over het Hollansch Diep en door de tunnel helemaal naar de haven van Rotterdam. Met de bus van de Kruijff of was het Indekeu? 's Morgens voor het vertrek werden er enkele houten kratjes met flesjes HERO PERL gebracht, door groentenboer Van Veelen van de Barrierweg, om onze dorst onderweg te kunnen lessen. De drank was bij deze klasgenoten niet zo populair wij noemde die drank paardenz.....
Naam: Paul Weijts
Naamswijziging: op de bovenste rij is het tweede manneke van rechts Paul Weijts, naast mijn maatje Piet Zwerts. Piet vocht mijn "gevechten" als ik werd gepest. Piet heeft een mooie carrière gemaakt als de beste frietbakker van Nederland.
Thomas Schatorie had hele mooie zussen! Theo van der Put werd uiteindelijk dichter en ik heb hem meegemaakt op de MTS en later bij Philips Lighting.
Theo van Tuijl ook weer tegengekomen bij Philips Lighting. Wij waren allen begonnen in de eerste klas in de zij-sacristie van de Pastoor van Arskerk eind 1944.
Kees Schavemakers was de lolbroek van de klas.
Naam: Hans Vervoort
Beste Paul, sorry voor de verschrijving van jouw achternaam. Zoals ik uit jouw verhaal begrijp zijn er diverse klasgenoten die nu uit dezelfde "pensioenruif" eten. Theo en Theo, Thomas, jij en ik krijgen dezelfde brieven op de deurmat.
Huub Sanders, "Eindhoven is groter dan wij denken om elkaar tegen te komen". Huub, wat een toeval dat we elkaar na ruim 60 jaar, niets vermoedend, tegen het lijf liepen in Moskou.
Naam: Paul Weijts
Hallo Hans en Huib,
Ik ben enkele jaren geleden nog eens in onze school geweest op een Open Dag van architecten en kunstenaars in Eindhoven. De gangen zijn nog steeds hetzelfde, met de klerenhaken aan de muur. Ik fiets er af en toe wel eens langs omdat ik een vriend heb wonen in de Van Thienenlaan. Slager Van de Broek is nu een coffeeshop! Het café van Toon Dekkers is er nog steeds. Waar vroeger groenteboer Veelen zat worden nu carnavalsartikelen verkocht. Ook de Pastoor van Arskerk is nu weer de moeite waard voor een bezoek met de nieuwe invulling.
Naam: H. Sanders
Binnen is de school inderdaad nog als school herkenbaar. Als onderdeel van onze 50-jarige bruiloft hebben we de plaatsen bezocht waar in Eindhoven onze herinneringen lagen. De school was er uiteraard een van.
Hans heb in in St Petersburg nog ontmoet. Tijdens het diner 's avonds zat hij aan een tafel naast ons en ving een gesprek op over Woensel. Daar kwamen we erachter dat we onze "wijsheid" op dezelfde school hebben opgedaan. Was er toen ook nog een meester Spiekerman?
Naam: Hans Vervoort
Huub, in St Petersburg waren we nog onbekenden van elkaar, maar na de lange nachtelijke treinreis in Moskou aangekomen kwam de aap uit de mouw. Als meesters staan mij nog bij mijn overbuurman Luvinus Close, van Eijndhoven, hoofd van de school Aarts, Spiekerman, Bartholomeus. Van Eupen was net vertrokken toen ik startte op deze school.