Fotonr.: 42654
Bijdrager Ronald Otter
Locatie 1.: Tongelre |312 Lakerlopen
Locatie 2.: Tongelre |321 Doornakkers-West |Insulindelaan
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Tongelre
Onderwerp 2: Winkels / Winkelcentra |Winkelcentra |WC Haagdijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Winkelcentrum Haagdijk

Beschrijving Winkelcentrum Haagdijk in stadsdeel Tongelre.

Het winkelcentrum begon klein als winkelstrip aan de Tongelresestraat met enkele winkels maar is inmiddels aan beide zijden van de straat uitgegroeid en uitgedijd tot een volwaardig winkelcentrum. Zo is aan de kant van Lakerlopen, in het kader van de grootschalige wijkvernieuwing, het Klein Tongelreplein erbij gekomen waar onder meer een grote Albert Heijn, een HEMA, een Italiaans restaurant en meer. Ook zijn er appartementen toegevoegd voor meer levendigheid in met name de avonduren. Onder het hele plein is bovendien een parkeergarage aangelegd.

Aan de andere zijde van de Tongelresestraat wordt momenteel (2024) aan de Rietvinkstraat een stuk aangebouwd met appartementen waar op de begane grond onder meer een Aldi komt.

Verder zien we op de foto de Insulindelaan en Jeroen Boschlaan, beide onderdeel van de rondweg (Ring). Links een deel van het Villapark, aan de andere zijde van het spoor bij de Berenkuil (Insulindeplein) het Wasven, met onder meer een woonwagenlocatie en het laatst overgebleven deel van het voormalige slachthuis. Op de open vlakte staan nu tijdelijke units waar voornamelijk TU- en Fontysstudenten gehuisvest worden.

Zie ook foto's 19535, 25628, 25727 en 50864. (Red.)
Geplaatst op 24-07-2024