Fotonr.: 42498
Bijdrager Ronald Otter
Locatie 1.: Stratum |226 Sportpark Aalsterweg
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hotel Van der Valk

Beschrijving Hotel Van der Valk Eindhoven aan de Aalsterweg. Het hotel is in 1974 begonnen als Motel Eindhoven en was destijds de helft kleiner dan nu. Het motel werd dus hotel en ook de faciliteiten zijn door de jaren heen flink uitgebreid. Oudere Eindhovenaren herinneren zich vast nog wel de vijver met koikarpers in de hal en de aquaria in het restaurant waarin levende kreeften (met dichtgebonden scharen) lagen te wachten tot het moment dat een gast er eentje kwam uitzoeken om te verorberen. Die werd dan uit het aquarium gehaald en vers klaargemaakt. Tegenwoordig wordt veel meer aan het welzijn van de dieren gedacht en is dat dus ondenkbaar.

Achter het hotel liggen hockeyvelden van (toen nog) HC Oranje-Zwart. Die club fuseerde in 2016 met de buurman EMHC tot HC Oranje-Rood. Het hoofdveld, rechtsboven, is na de fusie verbouwd tot hockeystadion met zo'n 2500 plaatsen. Dit stadion ligt aan het Joop Velenturfplein, genoemd naar de legendarische voorzitter van HC Oranje-Zwart die de club naar de absolute top in Nederland bracht.

Onderaan loopt een stuk van de randweg N2/A2 en A67 en de Aalsterweg gaat rechtsonder door het hoekje. 

Geheel rechts, net buiten de foto, ligt tegenwoordig P+R Genneper Parken, waar bezoekers van de stad hun auto kunnen parkeren en op vertoon van hun parkeerkaartje met flinke korting met de bus op en neer naar het centrum kunnen reizen. Ook is daar een permanente ambulancepost ingericht, nadat die in het centrum gesloopt werd.

Zie o.a. foto's 1011 en 53207. (Red.)



 
Geplaatst op 05-06-2024