EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

42378

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijp-S

Beschrijving

Een deel van Strijp-S met in het midden het Natuurkundig Laboratorium (NatLab). In de hoek linksonder is al woningbouw. Vanuit de rand links loopt de Kastanjelaan. Boven het NatLab gaat het schuin links naar de Cederlaan. Op dat kruispunt loopt horizontaal de Schootsestraat. Bij dat kruispunt staan twee destijds bekende horecazaken, beide met een witte gevel en rood pannendak. Links Zaal Ramona en rechts café Cornerhouse. De sheddaken rechtsboven horen bij de fabrieksloods van de voormalige Eindhovensche Drukkerij van Philips, waarvan het gebouw op deze foto nog aan de Cederlaan staat. Het fabrieksgebouw en de loods zijn intussen gesloopt. Rechts achter de loods staat staat een oplegger bij de los- en laaddekken, toegankelijk vanaf de Kreugelstraat. (Red.)


Geplaatst op

22-01-2024

Reacties:

Datum: 22-01-2024
Naam: Martin Swinkels  
img

Zaal "Ramona" is bij mij ook bekend als Zaal "Palace". Als ik in mijn geheugen duik dan zal het ergens tussen 1965 - 1970 zijn.


Datum: 24-01-2024
Naam: bert van herk  
img

wauw, dit is een prachtige heldere en scherpe foto. nice job. well done!


Datum: 25-01-2024
Naam: Bert van herk  
img

Cornerhouse is een oude bekende kroeg van mij. Jammer dat het pand nu zo onderkomen is als je erlangs rijdt. Ik heb er nog verschillende keren met Armand aan de bar gezeten. Veel gelachen met hem. Het was echt een prachtige mens. Hij had alle aandacht.