EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42144

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kronehoefstraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwbouw Vredesplein e.o.

Beschrijving

De wijk Oud-Woensel, meer specifiek het Vredesplein en directe omgeving, is in de jaren '20 van de 21e eeuw stevig vernieuwd. De bijna 100 jaar oude wijk heeft tussen Van Kinsbergenstraat en Kronehoefstraat een ander stratenpatroon gekregen en tussen de nieuwbouwwoningen staat nu ook hoogbouw met appartementen.
Straten en straatnamen als Vredesplein, Weteringstraat, Witte de Withstraat,  St. Petrusstraat en St. Benedictusstraat bestaan niet meer. Dat is niet de eerste keer, dat de straten andere namen krijgen. In de beginjaren waren er bijvoorbeeld ook een Wereldoorlogstraat, Rantsoenstraat en Woningnoodstraat.
Op de voorgrond zien we van links naar rechts de Kronehoefstraat, onderdeel van de rondweg (Ring). Achter de appartementencomplexen in aanbouw is te zien waar ooit het Vredesplein was.
Een groot deel van de Heemskerkstraat heet nu Zeeheldenlaan en loopt als het ware in een U-vorm terug naar de Van Kinsbergenstraat. Ook de vroegere St. Petrusstraat en Piet Heinstraat heten nu namelijk Zeeheldenlaan.
De vroegere Van Speijkstraat heet nu Karel Doormanstraat en de vroegere Witte de Withstraat heet nu Piet Heinstraat. Deze zijn alleen nog voor voetgangers toegankelijk,
De namen van Van Speijkstraat en Piet Heinstraat zijn wel teruggekomen: de Van Speijkstraat is nu een kort straatje tussen Zeeheldenlaan en Kronehoefstraat (ongeveer op de plaats van de vroegere St. Benedictusstraat), de Piet Heinstraat zoals gezegd op de plaats van de Witte de Withstraat.
Rechtsboven zien we nog de Boschdijk, ook die is in 2023-2024 opnieuw ingericht met het oog op meer veiligheid voor fietsers en meer groen.
Zie ook o.a. foto's 10043 en 17183. (Red.)


Geplaatst op

11-09-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto