EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

42086

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk en Marconilaan

Beschrijving

Op deze luchtfoto zie je aan de onderkant van links naar rechts de Marconilaan met rechtsonder de gebouwen van appartementencomplex Marconiplaza. Er was vijf jaar strijd van de bewoners nodig voordat KPN daar in 2022 glasvezel zou aanleggen. Vóór deze flats ligt links de Edisonstraat, met aan de rechterkant op de hoek het dierenziekenhuis. Aan de linkerkant liggen de Torricellistraat en de Daguerrestraat, die net links buiten de foto samenkomen aan het Van Humboldtplein, met een speeltuin.
De bocht van de Marconilaan naar links gaat naar de Boschdijk. Hier ligt aan de rechterkant het wooncomplex Paulusstaete op de plaats waar voorheen de Pauluskerk stond. Deze werd in 1995 afgebroken. Een eindje verder aan de linkerkant ligt Speelleercentrum Boschdijk, met basisschool het Palet. De school werkt nauw samen met de kinderopvang, de peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang, die ook in het gebouw gehuisvest zijn.
De open plek tussen Marconiplaza en het Spilcentrum is inmiddels ingevuld door het Volta Galvani-complex met de gekleurde huizen en de mooie toegangspoort. Dit buurtje werd tussen 2007 en 2014 aangelegd als onderdeel van de herstructurering van de wijk Woensel-West. (Red.)


Geplaatst op

17-08-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto