EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42084

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Woenselse Markt

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oud Woensel

Beschrijving

Oud Woensel, meer bepaald de Woenselse Markt en omgeving. Links loopt de rondweg door de foto, vanaf onder de Kronehoefstraat en na het kruispunt met de Kloosterdreef de Onze Lieve Vrouwestraat. In de hoek linksboven het kruispunt met de Montgomerylaan, waar nog geen tunnel is. Door de hoek rechtsonder loopt een stukje van de Boschdijk. De rechte straat  tussen de Boschdijk en het puntje van de Woenselse Markt is de Van Kinsbergenstraat.
Het bekendste plein van Woensel is het driehoekige plein boven in de foto. Een stuk daaronder, op de kale vlakte, lag vroeger het Vredesplein. Dit heeft echter samen met enkele omliggende straten zoals o.a. de Benedictusstraat en St. Petrusstraat moeten wijken in het kader van de wijkvernieuwing. Nu staan er nieuwe huizen en appartementen met de Zeeheldenlaan als centrale ontsluitingsweg.
Er is wel meer veranderd sinds deze foto genomen is: de Woenselse Markt en Kruisstraat zijn compleet opnieuw ingericht, de Boschdijk ondergaat momenteel datzelfde lot (wordt een autoluwe straat met meer groen en aandacht voor fietsers) en de Bakkerstraat e.o. gaan ook vernieuwd worden. Ook langs de rondweg, zowel aan de Kronehoefstraat als de Pastoriestraat, zijn nieuwe appartementen gebouwd. (Red.)


Geplaatst op

04-09-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto