EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

42065

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

426 Vredeoord

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sloop Philips op Vredeoord

Beschrijving

Op deze foto is een begin gemaakt het de sloop van een deel van de Philips-gebouwen VH en VN op complex Vredeoord in 2012.
Alleen het voormalige hoofdkantoor van Philips aan de Boschdijk (het gebouw rechtsboven) staat er nog, want dat heeft de status van rijksmonument. Dat heeft de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed bepaald. Al langer waren er plannen om het gebouw deze status te geven. Het pand maakt onderdeel uit van een lange lijst van rijksmonumenten uit de periode van de wederopbouw van Nederland. De kantoorkolos stamt uit 1964 en deed tot 2001 dienst als hoofdvestiging van Philips Nederland. Het gebouw was ook lange tijd het hoogste gebouw van de stad. Binnenkort wordt het herontwikkeld. De projectontwikkelaars broeden nog op een definitieve bestemming, waarschijnlijk woningen.
Op het Vredeoordterrein zijn intussen allerlei soorten woningen gebouwd. Voor een deel ecologische huizen. Er staan nogal wat houten huizen en ook tijdelijke woningen.
Rechtsonder loopt de Boschdijk. Bij het kruispunt loopt naar links de Pieter Zeemanstraat en rechts de Alard du Hamelstraat. Boven langs het Philips-complex loopt de Vredeoord. (Red.)


Geplaatst op

16-08-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto