EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42055

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

535 Castiliƫlaan

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Castiliƫlaan e.o.

Beschrijving

De Castiliëlaan en omgeving.
In de oranje gebouwen rechts op de foto waren enkele jaren asielzoekers gehuisvest. Vanwege de oranje kleur werd het ook wel de Orangerie genoemd. Waar op de foto een zandvlakte is, naast het woonwagenkampje midden op de foto, en op het groene gazon op de voorgrond, staat nu Buurtschap Te Veld, een bijzondere woonwijk. Bijzonder in de zin dat bewoners zelf, groepsgewijs, hun wijk hebben ingedeeld en hun woningen hebben ontworpen. Ook is Te Veld volledig gasloos.
Op de achtergrond zien we Blixembosch-Oost en Blixembosch-Buiten, links de A58. Onder in de foto loopt horizontaal de Huizingalaan.
Zie ook foto 42054.


Geplaatst op

07-08-2023

Reacties:

Datum: 11-08-2023
Naam: Eric Kemperman  
img

Op deze foto is de gebogen bomenrij nog te zien waarlangs in eind jaren 1970 de verlengde Kennedylaan was aangelegd die toen aansloot op de A58 naar Tilburg. Dat tracé volgde min of meer de huidige Buitendreef in Blixembosch. Naderhand is het tracé tot twee keer toe verlegd: eerst in 1982 om een afslag te maken naar industriegebied Ekkersrijt, en in 2010 om op de A50 aan te sluiten. Deze foto is van of omstreeks 2010.