EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42034

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

627 Herdgang

Straat:

Sportpark De Herdgang

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stadsbos De Wielewaal

Beschrijving

Dit gebied heet tegenwoordig gezamenlijk Stadsbos De Wielewaal.
Bovenaan de foto zien we landgoed De Wielewaal, waar mijnheer Frits (Frits Philips) tot zijn dood op 100-jarige leeftijd woonde. Dat private landgoed is door de gemeente Eindhoven aangekocht en gaat de komende jaren grotendeels voor het publiek opengesteld worden.
Linksonder het Philips-De Jongh wandelpark, dat vroeger ook deel uitmaakte van het landgoed maar in 1920 door de ouders van Frits Philips, Anton Philips en Anna Philips-De Jongh, aan de stad  is geschonken. Generaties Eindhovenaren hebben hier warme herinneringen aan: op zondagen werden middagconcerten gegeven door harmonieën, in het amfitheaterje werden kindervoorstellingen gegeven en met Pasen mochten honderden kinderen naar hartelust eieren zoeken.
Naast het Philips-de Jonghpark ligt het trainingscomplex van de voetbaltak van lokale topclub PSV, tegenwoordig PSV Campus De Herdgang geheten. Onderaan het gedeelte voor de jeugd en de vrouwen, de PSV Academy. Het hoofdgebouw daarvan is inmiddels flink uitgebreid en voldoet aan de modernste eisen. Bovenaan, langs de Oirschotsedijk, ligt het profgedeelte waar het eerste mannenelftal en Jong PSV, dat in de Eerste Divisie uitkomt, trainen.
Net buiten de foto liggen nog de Internationale School Eindhoven (ISE) in de voormalige De Constant Rebequekazerne), de Philips Fruittuin, Scouting Wielewaal en Buitenplaats Tegenbosch. (Red.)


Geplaatst op

20-07-2023

Reacties:

Datum: 21-07-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

Een correctie op de tekst onder deze foto. Het gedeelte van de Herdgang waar de A-selectie traint. Er staat dat ook Jong PSV hier traint maar dat is niet juist. Jong PSV traint en speelt zijn wedstrijden op het andere gedeelte van dit sportpark aan de jeugdzijde, waar ook een tribune is grenzend aan het hoofdveld daar.