EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42029

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Woenselse Markt

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Weekmarkt op Woenselse Markt

Beschrijving

Woenselse Markt en Kruisstraat, gezien vanuit het Noorden. De foto is waarschijnlijk gemaakt in 2014. Het is weekmarkt, dus we kunnen met zekerheid zeggen dat deze foto op een zaterdag is genomen.
Linksonder de kruising van de Kloosterdreef met de rondweg (links Pastoriestraat, rechts Kronehoefstraat). Bovenaan loopt vanaf de Woenselse Markt in rechte lijn naar boven de Kruisstraat. Meteen na de punt van de markt ligt het kruispunt met de Van Kinsbergenstraat (rechts) en de Verwerstraat (links).
Het donkerbruine pand op de hoek Woenselse Markt en Van Kinsbergenstraat huisvestte vroeger seksclub Le Bolleur (de eigenaar had de bijnaam De Bolle) en later Place Pigalle. Tegenwoordig zit hier een zonnestudio met daarboven appartementen.
De huizen helemaal rechts op de foto, met de witte trespaplaten tegen de gevels, zijn inmiddels allemaal gesloopt ten behoeve van de wijkvernieuwing. Van oudsher bekende straatnamen als St. Petrusstraat, Benedictusstraat en Vredesplein zijn daarbij verdwenen en vervangen door onder meer Zeeheldenlaan, Piet Heinstraat en Van Speijkstraat. Op de plaats van de oude, vervallen huisjes staan nu moderne woningen en appartementen. (Red.)


Geplaatst op

19-07-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto