EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42019

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

627 Herdgang

Straat:

Oirschotsedijk

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kazernes

Onderwerp 3.:

Constant Rebecque

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Internationale School Eindhoven

Beschrijving

De Internationale School Eindhoven aan de Oirschotsedijk in Strijp. Onder langs het gebouw loopt de Oirschotsedijk onzichtbaar onder de bomen door. Links is richting Oirschot. Voorheen was hier de De Constant Rebequekazerne gevestigd (zie bijvoorbeeld foto's 41300 en 51659). Op deze foto is deze kazerne net voorbereid om verbouwd en uitgebreid te worden ten behoeve van de Internationale School Eindhoven (ISE).
Op de ISE krijgen voornamelijk kinderen van expats les in hun eigen taal, daarnaast leren zij ook Nederlands en Engels. Het complex is inmiddels uitgebreid met een atteliekbaan, voetbalveld en diverse bijgebouwen rondom een centraal plein. Ondergronds zijn de gebouwen met elkaar verbonden.
De locatie maakt tegenwoordig deel uit van een groter geheel met daarin landgoed De Wielewaal, het Philips-De Jongh Wandelpark, PSV Campus De Herdgang, de Philips Fruittuin en Buitenplaats Tegenbosch. Dit alles gaat samen Stadspark De Wielewaal vormen, dat op zijn beurt weer onderdeel is van de Groene Corridor tussen de centra van Eindhoven en Oirschot.


Geplaatst op

17-07-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto