EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

41991

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Station en stukje Woensel

Beschrijving

Het station en de Fellenoord, gezien vanuit de centrumkant.
Op de voorgrond zien we de Effenaar, met de zwarte noodtrap aan de gevel. Links ernaast appartementencomplexen, waaronder Seepaerdstad. Vanuit de hoek linksonder loopt de Tramstraat, met pal erboven achter de huizen het grote parkeerterrein waar vroeger de tramremise was. Het witte gebouw rechtsonder is in gebruik bij een notariskantoor. Het staat aan de verbindingsweg tussen de Parklaan en de Stationsweg en de Fuutlaan. Rechts naast het station staat het stationspostkantoor. De foto is dus van 2015 of ouder, want toen werd het postkantoor gesloopt. Tussen het postkantoor en het Dommeltunneltje ligt nog een parkeerplaats, maar dat gaat de komende jaren veranderen omdat daar het appartementencomplex The Edge zal verschijnen.
Aan de noordzijde van het spoor staat links tegen de rand het Beursgebouw. Dat zou worden gesloopt, maar dat is voorlopig weer van de baan. Rechts ervan loopt de weg vanuit de Vestdijktunnel, die rechtdoor naar de Veldmaarschalk Montgomerylaan gaat. Rechts daarvan staat het stationsgebouw Noordzicht, Met pal erachter busstation Neckerspoel. Verder naar rechts staat het Kennedy Business Center en meer kantoorgebouwen, waaronder VGZ. Het lichte gebouw met de antennemast op het dak is het voormalige PTT Districtsgebouw (zie foto's 1520 en 5305), dat nu wordt heringericht voor creatieve geesten. Erboven staat het ronde gebouw Kennispoort op het TU-terrein. Daarin bevinden zich de Kamer van Koophandel en afdelingen van de TU/e.
Gezien de bouwschuttingen is er een begin gemaakt met de sloop van het Rabobankgebouw, dat werd vervangen door het lagere pand dat er nu staat.
Zie ook o.a. foto 41990.


Geplaatst op

12-07-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto