EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

41929

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Anthony van Leeuwenhoeklaan

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Antony van Leeuwenhoeklaan

Beschrijving

Nieuwbouwwijk van de jaren vijftig van de vorige eeuw in Woensel. Dit project is mede tot stand gekomen door Woonbedrijf SWS HHvL (Hertog Hendrik van Lotharingen).
<< Bij de locatie is de straat aangepast naar aanleiding van de reactie van Jan Damen. Enkele reacties gaan nog over de eerder genoemde straat Johannes van der Waalsweg en het daar gevestigde badhuis.(Red.) >>


Geplaatst op

29-06-2023

Reacties:

Datum: 02-07-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

In deze straat was ook ook een badhuis gevestigd waar men tegen betaling een 'opfrisbeurt' kon krijgen.


Datum: 03-07-2023
Naam: bert van herk  
img

In deze straat was ook ook een badhuis gevestigd waar men tegen betaling een 'opfrisbeurt' kon krijgen: welke straat is dit of was dat? Als dat het badhuis is wat ik in gedachten heb, dan had ik voor opfrisbeurt graag een ander woord gehad.


Datum: 03-07-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het schijnt dat er vroeger vele badhuizen waren. Zo zat er schijnbaar ook een achter kapper Van Tuyl aan de Hoogstraat t.h.v. de Rivierstraat.


Datum: 04-07-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

Aan Bert van Herk. Als je alles goed had gelezen voordat je reageert op mijn bijdrage dan heb je kunnen lezen aan de linkerzijde van deze pagina dat deze huizen maar ook het BADHUIS waren gevestigd in de Johannes van der Waalsweg maar ook ergens in Stratum.
En aan Giovanni van Helvoirt mijn vraag op zijn antwoord waar dit door hem genoemde badhuis dan was. Ik ben van 1947 en mijn oma van moeders kant woonde vroeger op de Hoogstraat schuin tegenover de Palingstraat, waar mijn oma toen een schoenenwinkel had. Ik ging regelmatig samen met mijn moeder op bezoek bij mijn oma en vanaf toen ik een jaar of vijf was kan ik mij van een badhuis daar geen voorstelling maken. Van een badhuis achter kapper Van Tuyl heb ik mijn herinnering totaal geen voorstelling van.


Datum: 04-07-2023
Naam: Jan D  
img

Deze beneden- en bovenwoningen staan niet aan de Johannes van der Waalsweg maar wel vlakbij aan de Antony van Leeuwenhoeklaan. Ze staan er nog steeds, met uitzicht aan de overkant op de brede groenstrook tot aan het spoor (en aan de overkant van dat spoor de oude Philips gebouwen en het klokgebouw, het huidige trendy Strijp-S). Mijn opa en oma hebben er lang gewoond.


Datum: 04-07-2023
Naam: bert van herk  
img

Het badhuis dat ik in gedachte heb is (was) het badhuis aan de Johannes van der Waalsweg tegenover flat nummer 78/80, nu een paar jaar gesloopt. Zo fris was het daar niet eind jaren vijftig, begin jaren zestig. Het was smerig, klam en vochtig en schimmels in de voegen van die gele wandtegels. Begin jaren zestig hadden wij thuis in de Halvemaanstraat (Drents Dorp) nog geen douche en moest je je wassen in de keuken in een teil, met warm water uit de fluitketel die op het gasfornuis stond te koken, want een geiser was er toen ook nog niet. Thuis een douche of geiser was een ongekende luxe. Je kon dus kiezen thuis wassen of naar het badhuis. De keuze was niet moeilijk. Liever in een teil dan in dat vies en vochtig badhuis waar Jan en alleman rondliep met een handdoek om het lijf. Daar douchte de hele straat. Wij kregen in Strijp (dat waren Philipswoningen H.h.v.l.) rond 1966/1967 douches en een geiser, dus we hadden warm water en een douche. We konden ons geluk niet op. Trouwens heel Drents Dorp.


Datum: 06-07-2023
Naam: bert van herk  
img

Aan Martin Swinkels: ik heb niks te maken met die huizen en het badhuis in Stratum. Ik heb het gewoon over het badhuis in de Johannes van der Waalsweg. Al die andere badhuizen ken ik niet en ik had er ook geen interesse in nadat ik dit badhuis gezien had. Het zal allemaal wel het zelfde laken een pak zijn geweest. Fijn douchen in een douch waar de hele straat al in was geweest. Smerig lijkt mij. U ook?


Datum: 06-07-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Martin, kijk foto 22480 en lees het commentaar.


Datum: 09-07-2023
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Elk jaar kregen wij de opdracht van de gemeente om te bekijken of er kijkgaatjes gemaakt waren in de wanden tussen de kleedhokjes. Dat moest dan gerepareerd worden. En er waren vele piepkleine kijkgaatjes.