EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

41502

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Pastoor van Arsplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, Pastoor van Ars

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoor Van Ars

Beschrijving

Een schrijn met een relikwie van pastoor Van Ars. Weet iemand wat er als relikwie in deze schrijn zou zitten? (Red.)


Geplaatst op

17-05-2023

Reacties:

Datum: 18-05-2023
Naam: Jan Wijn  
img

Wat er in de schrijn zit staat onder de foto: een relikwie van de heilige priester Jean Baptiste Marie Vianney uit het Franse dorpje van Ars-sur Formans in de buurt van de stad Lyon.


Datum: 18-05-2023
Naam: Hans Michels  
img

Bedankt Jan Wijn voor de informatie. Maar die gegevens staan echt niet onder de foto. Daar wordt alleen de pastoor van de kerk zelf genoemd. En de vraag was ook wat die relikwie is, dus welk voorwerp.


Datum: 19-05-2023
Naam: bert van herk  
img

Hallo Jan Wijn, het Franse dorpje Ars-sur Formans ligt volgens 'google earth pro' op de zuidpool. Dat schilt nogal met Lyon in Frankrijk. En wie gelooft er nog in relikwieën? En de vraag was ook wat die relikwie is, dus welk voorwerp. Antwoord: dat weet de kerk ook niet, maar het kan een stukje van de schoenmaker uit Beek en Donk zijn. Als de kerk zegt dat het van die heilige is, dan geloven de gelovigen het allemaal. En zo gaat het al eeuwen. 


Datum: 25-05-2023
Naam: Carl Megens  
img

Volgens wikipedia: Tot aan zijn dood was Jean Baptiste Marie Vianney (of Johannes Maria Vianney, ook wel genoemd de Pastoor van Ars) gedurende 41 jaar priester van de parochie van het Franse dorpje Ars-sur-Formans, zodat hij ook bekend staat als de Pastoor van Ars. Heiligverklaring: 1925 door paus Pius XI. Ars-sur-Formans is een dorp in het departement Ain in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Lyon. Ik heb helaas niet kunnen vinden welk relikwie er in de schrijn zat.


Datum: 25-05-2023
Naam: Jan Wijn  
img

Bert van Herk, met uw zoektocht beter uw best doen zodat u geen koude voeten krijgt op de noordpool. Hier is het juiste adres: nl.wikipedia.org/wiki/Ars-sur-Formans


Datum: 01-06-2023
Naam: bert van herk  
img

Geachte Jan Wijn, je hebt gelijk, de betreffende plaats "Ars-sur Formans" ligt op de zuidpool. De wereldbol van mijn google earth pro stond aan de bovenkant, hij was nog niet helemaal doorgedraaid. Sorry hiervoor. Tik "Ars-sur Formans" eens in op google earth, en zie zelf waar de wereldbol naartoe draait.