EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40867

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

St Claralaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kloosters / Liefdesgestichten

Onderwerp 3.:

Zusters Clarissen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Clarissenklooster

Beschrijving

Het Clarissenklooster was een klooster van zusters Clarissen Coletienen aan de Sint Claralaan, niet ver van de Genneper watermolen.
Dit Clarissenklooster werd in 1936 vanuit Helmond gesticht. Het huidige kloostergebouw stamt uit 1950 en is gebouwd op het voormalige Landgoed Rapelenburg. Architect van het bakstenen gebouw was C.H. de Bever, een architect van de Delftse School. Het gebouw ligt tamelijk verborgen, omdat het is omgracht en ommuurd. Door een poort is de voorgevel van het gebouw te zien. Omstreeks 2002 moesten de weinige nog overgebleven zusters van deze congregatie, vanwege hun geringe aantal en hoge ouderdom, vertrekken naar het Zorgcentrum Witven te Someren.
In 1990 was in Nederland echter een nieuwe groep van zusters Clarissen Coletienen uit de Verenigde Staten aangekomen. Nadat deze Poor Clares enkele jaren in Elshout waren gevestigd, betrokken ze in 1993 het Clarissenklooster. Mede doordat de bestaande groep zusters van gevorderde tot vergevorderde leeftijd was geworden en twee zusters kampten met gezondheidsproblemen werd het klooster in 2015 opgeheven. (Red.)


Geplaatst op

07-12-2022
Geen reacties gevonden bij deze foto