EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40605

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Stadsbus / Lijnbus

Onderwerp 2.:

Busstations

Onderwerp 3.:

Markt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Markt

Beschrijving

Het busstation en de kiosk op de Markt. Op de achtergrond zien we aan de noordkant van de Markt de opstelplaatsen van de stadsbussen. Op de grote versie van de foto is op de achterkant van de bus het stadswapen met de naam Stadsautobusdienst ("De City") te zien. Aan de bussen en auto's te zien lijkt de foto uit de jaren '40. De kiosk lijkt klaar voor een optreden, want er lijken muziekstandaards te staan. Of zouden die er in die jaren zonder problemen permanent in blijven staan? (Red.)


Geplaatst op

31-10-2022

Reacties:

Datum: 01-11-2022
Naam: bert van herk  
img

Waarschijnlijk staan die muzikantenlessenaars al klaar voor de muzikanten die uit de bus stappen. Om een leuk stukje muziek te maken in de kiosk, voor een gezellige middag of avond. En als ze er permanent staan, dan is het elke dag gezellig, elke dag een ander orkest. Toen was Eindhoven nog Eindhoven. Dat kan als we willen nu weer.


Datum: 02-11-2022
Naam: Sierd Loman  
img

Volgens mij is dit een na-oorlogse foto. Als je heel goed kijkt zie je lijnnummers op bordjes aan twee draden boven de busperrons hangen. Deze werden daar pas ná de oorlog gemonteerd. In aanmerking genomen dat de Mercedesbus van De City in 1949 gesloopt werd maakt dat de schatting omtrent het jaar wat nauwkeuriger. Er bestaat een ansichtkaart uit de tweede helft van de jaren  veertig, die vanuit de andere kant van de Markt kijkt. Dezelfde bus staat er ook op, evenals de muziekkiosk vol muziekstandaards. Echter zonder toerbussen en publiek, maar wél met een biertruck van Van Vollenhoven.


Datum: 02-11-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

De foto zou best wat ouder kunnen zijn, jaren dertig. Links zien we een laag pand (naast dat autootje) en op de hoek met de Marktstraat lijkt een ander gebouw te staan dan het gebouw dat er nu al heel lang staat, gebouwd als spaarbank. Ook de gevelwand waarvan de Rotterdamsche Bank deel uitmaakt toont minstens één pand, dat smalle pand, dat ik niet herken.