EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40421

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind

Beschrijving

Het Stratumseind, gezien in de richting van de Stratumsedijk. De straat was nog geen horecastraat zoals tegenwoordig maar nog een echte middenstandersstraat.
De vier achterste pandjes aan de rechterzijde bestaan nog steeds. Het pand met de vlaggenmast en de markies huisvest nu De Feestfabriek, daarnaast ligt de Molenstraat en daarna respectievelijk Sportsbar Dugout (velen zullen dit pand nog herkennen als de Big Ben) en café De Beurs.
De panden aan de linkerzijde bestaan allemaal nog, zij het dat het voorste pand gehalveerd is. Ook is het geen hoekpand meer. Op dit hoekpand is op de foto overigens nog het straatnaambord Plekhoek waarneembaar!
Tegenwoordig zit in dit pand Thais afhaalrestaurant Spice Up. Daarna achtereenvolgens WInston Bistrobar en B&B, Belgisch Biercafé, Mexicaans restaurant Mis Amores, gaybar De Regenboog, Ginscal gin- & agavebar en communicatieadviesbureau Pepperminds.
Rechts vooraan is een winkel met 'comestibles'.
In de verte is de toren van de St. Joriskerk nog zichtbaar. (Red.)


Geplaatst op

10-10-2022

Reacties:

Datum: 10-10-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Vroeger zat op de linkerhoek de groentezaak van Lamers. Ertegenover zat de eerste en enige delicatessenzaak die Eindhoven toen rijk was (eind jaren '40 - jaren '50), Dings-Slaats. Aan het eind aan dezelfde kant boekhandel Voorhoeve.