EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40084

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

533 Blixembosch-West

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Noordelijk Woensel

Beschrijving

Onderin komt rechts vanuit het centrum de Huizingalaan, die bij de linkerrand van de foto doorloopt naar industrieterrein Ekkersrijt. Bij het kruispunt rechtsonder verdwijnt de Marathonloop naar onder. Verder naar links kun je vanaf de Huizingalaan rechtsaf de Hondsruglaan in en iets verder linksaf via de Artoislaan de wijk Achtse Barrier in. De Hondsruglaan wordt iets verder Tempellaan en loopt dan naar rechtsboven naar het viaduct bij de John F. Kennedylaan.
De flats onderin staan aan de Vaalserbergweg. De wijk tussen de Huizingalaan en de Hondsruglaan is Woenselse Heide. Daarin ligt links een bedrijventerrein met veel autobedrijven, vaak "de autowijk" genoemd. Die wijk loopt door tot aan het Henri Dunantpark. Dat is onderdeel van de wijk De Tempel.
Links van de Hondsruglaan en Tempellaan lijgt op deze foto een nog bijna onbebouwd gebied. Op de grote versie van de foto zijn links naast de wijk de Tempellaan, net voorbij het Henri Dunantpark nog de rode daken van de huisjes in Philipswijk herkenbaar. Van die oorspronkelijk voor Philips-werknemers in 1928-1929 aangelegde wijk, toen nog in de gemeente Son, verdween na de aanleg van de wijk De Tempel en de Tempellaan het deel dat in die wijk lag (zie onder meer foto's 36667 en 1331). Het gebied tussen de Huizingalaan en de Kennedylaan is nu bebouwd met de wijken Blixembosch West en Blixembosch Oost. In Blixembosch West herinnert de straatnaam Aanschot nog aan het verleden. Op de foto is dat het weggetje dat tussen de twee grootste vlakten naar boven loopt.
Linksonder ligt een deel van de zuidoosthoek van de wijk Achtse Barrier.
De foto is gemaakt in mei 1980. (Red.) 


Geplaatst op

24-08-2022
Geen reacties gevonden bij deze foto