EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40049

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Stationsdistrict

Beschrijving

Het NS-station en omgeving.
Naast het station staat nog het Stationspostkantoor, aan de andere zijde ligt nog een groot busstation waar maar liefst drie busmaatschappijen halteren: de Brabantse Buurtspoorwegen en Autobusdiensten (BBA), de Zuid-Ooster (ZO) en de Eerste Meierijsche Autobusdienst (EMA).
't Schimmelt is een groot (gratis!) parkeerterrein. Ook de Fellenoord is nog vrijwel onbebouwd en is nog niet doorgetrokken tot voorbij de Dommel. Daarom is er dus ook nog geen Professor Doctor Dorgelolaan. Deze rector van de (toen nog) Technische Hogeschool was 10 jaar eerder, in 1961, overleden.
Bijenkorf en Piazza, beide ontworpen door de Italiaanse architect Gio Ponti, zijn nog redelijk nieuw (pas twee jaar oud), het 18 Septemberplein is nog een doorgaande weg met aan de stadszijde dagwinkeltjes.
Langs de Mathildelaan ligt een groot parkeerterrein. Daar staan nu de MediaMarkt, parkeergarage Mathildelaan en het politiebureau.
Het Philips Stadion heet nog Philips Sportpark en wordt stap voor stap omgebouwd van een ovalen stadion met sintelbaan tot een rechthoekig stadion waar de supporters dicht op het veld zitten. Naast het stadion staat het POC, het Philips Ontspannings Centrum, met erachter de grote Jubileumhal.
Keren we weer terug naar de Woenselse kant van de spoorlijn, dan zien we dat de feministenbuurt Limbeek-Zuid nog niet gebouwd is. Er staat nog een luciferfabriek. Het World Trade Center en de kantoortorens aan de Bogert laten nog een decennium op zich wachten. Het Rabobank-hoofdkantoor staat er nog eenzaam en verlaten bij. (Red.)


Geplaatst op

29-08-2022
Geen reacties gevonden bij deze foto