EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40005

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sportpark in Woensel

Beschrijving

OPGELOST ZOEKPLAATJE: Een opname uit 1958 van een sportpark in Woensel. Weet iemand waar dit precies is? Kan het op de plek zijn waar nu sportpark "Op Noord" is, bij de Vijfkamplaan en Oude Bossche Baan?
<< Zie de reacties hieronder voor de oplossing (Red.) >>


Geplaatst op

20-07-2022

Reacties:

Datum: 21-07-2022
Naam: Huub Jacobs  
img

Dit is Gemeentelijk Sportpark Woensel aan de Oude Bossche Baan, zie plattegrond Eindhoven 1957, nu Sportpark "Op Noord", de atletiekbaan ligt er nog.


Datum: 21-07-2022
Naam: Dwaalhaas  
img

Kijk eens op http://eindhoven-encyclopedie.nl/index.php/Driehoeksbos


Datum: 23-07-2022
Naam: Sierd Loman  
img

Volgens mij kijken we hier naar de sportterreinen aan de Vijfkamplaan - Fakkellaan. Ondanks dat de velden andere bestemmingen hebben gekregen zijn de basisvormen nog steeds aanwezig. Belangrijk herkenningspunt (letterlijk) is het puntje rechtsonder aan het terrein. De Vijfkamplaan maakt nog steeds dat gekke hoekje richting de Fakkellaan. Het schuin liggende stuk land bovenaan is nog steeds terug te vinden in de loop van de Picardiehof. Het Driehoeksbos in wording is hier al goed zichtbaar.


Datum: 25-07-2022
Naam: Martin Swinkels  
img

Volgens mij was de baan rond het veld van de voetbalvereniging Woensel geen atletiekbaan maar een wielerbaan


Datum: 27-07-2022
Naam: Bert van Diepen  
img

Een nieuw sportterrein aan de Oude Bossche Baan, dat lange tijd door het leven ging als Gemeentelijk Sportpark Woensel. Van een groot bosperceel was tweederde gekapt, waarna een 'taartpunt' over bleef met de naam Driehoeksbos. Het sportpark kende in de begintijd veel faciliteiten voor baanwielrennen. Links zie je de Groote Beek door de landerijen lopen en door het Driehoeksbos richting Aanschot. Boven in de foto zijn nog twee groepjes van enkele huizen en boerderijen te ontwaren, de toenmalige gehuchten Prinsejagt en Mensfort (of zoals de topografische kaart uit die tijd vermeld Prinsejacht en Mensvoort).


Datum: 28-07-2022
Naam: Redactie EiB  
img

We hadden deze foto ook even als zoekplaatje op facebook geplaatst. Daar kwamen verschillende reacties binnen die bevestigden dat het, zoals vermoed, om het huidige sportcomplex bij de Oude Bossche Baan en Vijfkamplaan gaat. Ook wordt gemeld dat er een wielerbaan op de foto staat en dat er hockey werd gespeeld. We danken alle inzenders voor hun aanvullende informatie op facebook, zoals Arie Vree, Ronald van Dorst, Anya van Kampen, Henry Maatje en Ronald van Laar.