EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

39883

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Centrum, Woensel, Tongelre

Beschrijving

Een foto uit 1965 van het centrum, het Villapark en het TH-terrein. Sinds 1965 is er heel wat veranderd.
Op de plek van het postkantoor rechts naast het station staat nu het Student Hotel. Tegenover het station zien we hotel Tsilveren Seepaerd. Daar staat nu Seepaerdstad. Op het terrein van het Binnenziekenhuis tussen de Vestdijk, Ten Hagestraat en Jan van Lieshoutstraat staat nu de Heuvel. Rechts daarvan ligt tussen de Vestdijk en het Stratumseind een destijds nog deels onbebouwd gebied met de Smalle Haven. Daarboven staat de sigarenfabriek van Mignot & De Block. Daar staan nu appartementen tussen de Kanaalstraat en de Vestdijk. Rechts zien we een van de gashouders (foto 35392) op het terrein dat toen van Gemeentebedrijven was. Daar staan nu woningen. Boven de Paterskerk en het Gymnasium Augustinianum staan bij het sportveld twee schoolgebouwen. Ook die zijn gesloopt. Links naast de Paterskerk zien we Cocagne, dat nu Pullman heet en aan de linkerkant flink is uitgebreid.
Aan de Woenselse kant van de spoorlijn staat een aantal gebouwen van de TH. Rechtsboven is de laagbouw te zien waarin de TH eind jaren vijftig begon. Die gebouwen zijn kort geleden gesloopt. Boven langs het TH-terrein loopt een deel van de huidige rondweg, van links naar rechts de Onze Lieve Vrouwestraat en Insulindelaan. Aan de zuidkant ligt nu tussen de TH en de spoorlijn de Prof. dr. Dorgelolaan. Links zien we boven het spoor aan de Dommel de telefooncentrale. (red.)


Geplaatst op

19-05-2022

Reacties:

Datum: 20-05-2022
Naam: Sierd Loman  
img

Ook is te zien - in het midden van de foto - hoe groot het terrein van de BBA aan de Raiffeisenstraat eigenlijk was. Hier lag voorheen het tramstation van De Meijerij. In de tijd van deze foto was het de remise voor BBA-bussen en de bussen van reisbureau BraBenA, aslmede overslag voor BBA-vrachtwagens en voor enkele andere vrachtvervoerders. Begin jaren 1970 was de BBA vertrokken naar de Tongelresestraat. Ook dat terrein bestaat overigens al lang niet meer.