EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

39877

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fellenoord

Beschrijving

Vanuit Woensel kijken we op het gebied Fellenoord. Links ligt busstation Neckerspoel en helemaal rechts staat het Stroomhuis, het voormalige verdeelstation,  aan het Eindje. De twee parkeerterreinen ertussenin zijn intussen volgebouwd met kantoorpanden. Helemaal links staat de kantoortoren van de Boerenleenbank. Dat gebouw is intussen omgebouwd tot een lager kantoorpand. Rechts ernaast loopt de Montgomerylaan en helemaal rechts op de foto loopt de Boschdijk. Tussen de Montgomerylaan en de Kruisstraattunnel staat Holiday Inn. De horizontaal lopende straat is de Pastoor Petersstraat.
Ook aan de centrumkant van het hoogspoor is het een en ander veranderd. Tegenover de Lichttoren ontbreekt hier nog de Media Markt en de hoogbouw rechts van de Lichttoren is nog ver weg.
De foto dateert van 22 mei 1980.


Geplaatst op

11-05-2022

Reacties:

Datum: 17-05-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Er staan inderdaad nog ongeveer vijf huisjes aan de Houtstraat. In de zeventiger jaren gingen mijn kameraad en ik nog wel eens buurten met de 'dames' aldaar.


Datum: 17-05-2022
Naam: Eric Kemperman  
img

1980, na 10 jaar slopen is de voormalige woonwijk tussen Houtstraat en het spoor compleet weggevaagd en veranderd in een autosnelweg. De eerste contouren van "Manhattan aan de Dommel" dienen zich aan. Opvallend hoe groen het centrum er destijds bij lag, met al die open ruimtes na de sloop.


Datum: 24-05-2022
Naam: Bert van Diepen  
img

De kantoortoren van de Boerenleenbank (Rabobank) is niet verbouwd tot een lager vierkant gebouw, maar in 2014 volledig gesloopt inclusief de laagbouw waar de toren op "stond."
<< Bedankt voor uw correctie. De tekst bij de foto is aangepast.  (Red.) >>