EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

39860

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

226 Sportpark Aalsterweg

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratum vanuit de lucht

Beschrijving

Luchtfoto van de Aalsterweg (horizontaal in het midden) met op het onderste deel van de foto het sportpark aan de Aalsterweg, de huidige Genneper Sportparken en de watertoren. Ertegenover ligt aan de overkant van de Aalsterweg het voormalige Sint Josephziekenhuis. De weg links van het ziekenhuis is nu een deel van de Floralaan West. Rechtsboven van het midden Eikenburg, voorheen een prestigieuze kostschool en het klooster van de Broeders van Liefde. De foto is van oktober 1950. Zie ook de foto's  22797, 6019, 51744 en 32786. (Red.)


Geplaatst op

11-05-2022

Reacties:

Datum: 13-05-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Naast het stadion waar EVV (nu FC Eindhoven) speelde, zien we nog een ovaal veld liggen dat 's winters ondergespoten werd om als ijsbaan te dienen. Rechts naast het St. Jozefziekenhuis zien we de Pasteurlaan die nog uitloopt op landelijk gebied. Tussen Pasteurlaan en Eikenburg lag toen een bebost terrein van notaris Fens. De zoon van de notaris was een enthousiaste padvinder en het bos stond ter beschikking van de "De Roode Vlam", een niet-katholieke padvinderstroep. De padvinderij was in Engeland ontstaan en diende aanvankelijk om jongens een opleiding te geven als voorbereiding op een latere militaire training, Engeland had als grote koloniale macht grote behoefte aan soldaten om in de koloniën de orde te handhaven en eventuele opstanden de kop in te drukken. Dat militaire accent was in Nederland van ondergeschikt belang. Hier was het was meer een organisatie om jonge mensen een prettige vrije tijdsbesteding te bieden.


Datum: 17-05-2022
Naam: Eric Kemperman  
img

Linksboven op de foto zien we de aanleg van het Floraplein. De doorgaande weg gaat nog "rechtdoor" over het plein, te zien aan de bomen; van een fontein is nog geen sprake. Verder naar achteren is Geldrop samen met Philips "sneaky" tegen de Eindhovense gemeentegrens aan het bouwen; de Floralaan-Oost was deels de gemeentegrens. Geldrop was een stuk meegaander dan Eindhoven tegenover de huizenbouwplannen van Philips. Van Animali nog geen spoor op deze foto.