EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

39859

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Tongelre

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Villapark en spooremplacement

Beschrijving

Op de onderste helft van de foto zien we het Villapark. Daaronder loopt van links naar rechts de Tongelresestraat en daaronder is een deel van de wijk Lakerlopen zichtbaar. Midden op de foto ligt het spooremplacement. Erboven begint het huidige TU/e-terrein, dat destijds nog vrijwel onbebouwd was.
Herkenningspunten zijn linksonder het kanaal met de hefbrug in de Tongelresestraat. Daarboven ligt het huidige NRE-terrein, waar toen de gashouders en bedrijfsgebouwen van Gemeentebedrijven stonden. Van die gebouwen zijn er een paar vandaag de dag nog te bekijken, zoals het huidige The Fifth. Tussen de Tongelresestraat en de gashouders staan gebouwen van Picus houtindustrie en midden onder langs het kanaal gebouwen van houtindustrie Van Hardenberg en Langenhuijsen in Lakerlopen. De open vlakte rechts ernaast grenst aan de Rubensstraat. Links naast het NRE-terrein loopt de Nachtegaallaan omhoog naar de Parklaan. Bij die splitsing staan links De Laak en rechts villa Elsheim (Diaconessenhuis).
Op het spooremplacement staat in het midden het halfronde gebouw van de locomotievenloods (zie ook foto's 2684 en 35828).
Door het terrein waar later de TH, nu TU/e, werd gebouwd stroomt de Dommel.
De foto werd gemaakt op 5 oktober 1950. (Red.)


Geplaatst op

27-04-2022
Geen reacties gevonden bij deze foto