Fotonr.: 3833
Bijdrager Gemeente Eindhoven
Jaar: 1980
Locatie 1.:Stratum |222 Gerardusplein |Balsemienplein
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Stratum, St Tarcisiusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Tarcisiusschool Balsemienplein

Beschrijving Laten we het een concierge vragen. Leo wat zijn de verschillen met de Driekoningenschool? (RHCe beeldbank 0001219)
Geplaatst op 10-04-2006

Reacties

Datum: 14-09-2006
Naam: Jac Goudsmit img

Sinds april 1992 is dit een studentenhuis van de Stichting Studentenhuisvesting Eindhoven (ik was een van de eerste bewoners van 1992 tot 1995). Daarvoor was het in gebruik als politiebureau.


Datum: 06-02-2007
Naam: Joep Van De Laar img

Bij deze school was op zaterdag ook de welpengroep gehuisvest. Tussen 1947 en 1955 maakte ik daar deel van uit met "Akela wij doen ons best"! Moet je nu mee komen!


Datum: 23-02-2007
Naam: Hein Banken img

Ik heb van 1951-1957 op deze school gezeten. Hoofd was toen de heer Opheij, die ook de 6de klas deed. Verder de meesters Van de Ven (1e klas), Schutjes (2de), Schellekens (3de), Van Hees (4de) en Van Stratum (5de). De school was streng katholiek en er zaten in die tijd alleen jongens op. Er werden geen gymnastieklessen of zwemmenlessen gegeven, wel in de laatste twee klassen Franse les.


Datum: 20-03-2007
Naam: Leon van den Heuvel img

In de jaren 70 (mijn lagere schooltijd) waren de leerkrachten: juffrouw Groenhart, Rinus van de Boomen, heer Schutjes, Van de Vorst, Kees Lommes, Hennie Dorenbosch, Van Rens (Hoofd). Ik heb helaas geen foto's van toen.
Kees zit nu nog op De Talisman. Heer van Rens is inmiddels overleden (ca. 2005). Van den Boomen is inmiddels een paar jaar met pensioen. Hennie Dorenbosch is een paar jaar geleden van de Talisman gegaan.


Datum: 17-04-2007
Naam: A.J. van Lingen,

Van 1936 tot juli 1941 heb ik op deze school gezeten. De meesters waren: Brocken (2 broers), Braun, Dankers, Berndsen, Opheij (hoofd). Ik heb een klassefoto van 1939 met 40(!) leerlingen, keurig met de armen over elkaar. De meester is Braun, die na de oorlog redacteur werd van het Limburgs Dagblad. Meer dan de helft van de leerlingen ken ik nog van naam.
Als ik de foto bekijk, denk ik wel eens hoeveel er nog van in leven zijn. Ze lopen dan tegen de 80.


Datum: 23-07-2007
Naam: Nick Kempers img

Op de voorgrond zie je eigenlijk de tweede ingang, of liever uitgang, want de eigenlijke ingang lag rechts naast dat witte huis achteraan op de foto. Daar ging iedereen naar binnen. Op de bovenste verdieping was het handenarbeidlokaal en ook nog een klein filmlokaal. Prachtig uitzicht over de wijk, met al z'n tv-antennes nog op het dak. Ik zat daar op school van 1963-1968. Toenmalige leerkrachten die ik me nog kan herinneren: Schutjes (2e klas), klein, dik, dikke bril, die mepte als je niet netjes had geschreven, ging eerst de zegelring van zijn vinger af. Teeuwen deed de 3e klas, en daar waren ook niet alle leerlingen even blij mee. V.d. Vorst 4e klas, met z'n harmonium, sigaren roken en erg vriendelijk, Van Hees 5e klas, en dan Van Rens (met z'n geparkeerde BMW op de speelplaats onder het afdak) in de 6e klas, en daar deed iedereen het voor in de broek. Dat bidden trouwens in de 6e klas aan het begin van de les 's morgens: wel katholiek die school, maar Van Rens vond kennelijk ook dat dat toch ook weer niet té lang moest duren. Ik geloof dat het Onze Vader er in 10 seconden of zo doorheen gejaagd werd, geen tijd om tussendoor te ademen. Over het algemeen werd de lesstof er nogal woest ingestampt, zeer streng allemaal. Achteraf kun je constateren, dat je daar eigenlijk de rest van je leven toch best wel veel aan hebt gehad. Ik geloof dat, toen ik in de 5e of 6e zat, de school gemengd werd. Sporten gebeurde buiten op het veld aan de Kortonjolaan of in de sportzaal achter de kosterswoning aan de Geraniumstraat. Nou weet ik niet meer of dat de oude zaal was van het parochiehuis (Gladiolusstraat, op de kop van Cyclamenstraat), waar vroeger op zondagmiddag films voor de jeugd gedraaid werden, of dat die gymzaal er achter bijgebouwd is.


Datum: 23-07-2007
Naam: Leo de Wit img

Beste mensen, ik heb zelf 7 jaar op de Tarcisius gezeten en 25 jaar op de Drie Koningenschool aan de Kerstrooslaan gewerkt, maar wat het gebouw betreft is er weinig verschil. Ik denk dat ik blind door beide gebouwen kan lopen en geen verschil merk.


Datum: 06-09-2007
Naam: Jan Th A van Eupen img

Beste Joep en Hein, geboren in '41, zat ik van 1947-1953 op deze school, en was ook bij de welpen. Volgens mij had toen de 5e klas meester Verrijdt uit Aalst, die ook Frans gaf in de 5e en 6e. In die periode kregen we geschiedenis van Verrijdt en die vertelde over de Bloedraad met Alva. Ik tekende dus op een A3 de hele bloedraad met Alva in het midden, maar had boven zijn hoofd geschreven landvoogd Verrijdt. Nou dat heeft me bijna die voorstelling voor Hamers gekost, en een enorme dosis strafwerk.


Datum: 06-09-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen img

Mijn broers (6) hebben ook op deze school gezeten en ik heb er veel verhalen over gehoord. De leeftijd van hen is tussen 71 en 80 jaar en ze zijn allen gelukkig nog in leven.


Datum: 08-09-2007
Naam: Henk Mariën img

Ik zat op deze school van 1950 tot 1956. Ik heb leren lezen bij meneer Schutjes, een kleine dikkerd, daarna meneer Van der Ven, daarna meneer Schellekens die met vierkante latjes van 30 cm gooide als je niet oplette. De vierde klas werd geleid door meneer Van Stratum, tevens koordirigent van de Gerardus Majellakerk. Hij wierf jongens voor het jongenskoor en daar is mijn liefde voor het zingen geboren. Meneer Van der Vorst was een maagpatiënt, die mij af en toe Rennies liet halen bij zijn vrouw in de Orchideeënstraat. Inderdaad speelde hij harmonium, ook wel psalmenpomp genoemd. In de laatste klas hadden we Opheij, die ook Franse les gaf voor vrijwilligers uit de vijfde en zesde klas. Hier is mijn liefde voor het Frans geboren. Ik had niet de indruk dat het een strenge school was.


Datum: 21-02-2008
Naam: Leo de Folter img

Ik heb van 1946 tot 1953 op deze school gezeten. Ik herinner me dat er wel zwemlessen waren in de 4de klas, want met de punten die ik voor zwemlessen kreeg stond ik op de 2de plaats van de klas.
Ik ben al 51 jaar in Canada maar ik ben wel verschillende keren terug geweest in Eindhoven. Als het Nederlands niet zo goed is, komt dat omdat ik geen Hollands praat elke dag. Ik woonde op de 2de Bottelroosstraat, nummer 13.


Datum: 20-10-2008
Naam: Henk Harks img

Ik heb op deze school gezeten omstreeks 1960. In de 6e klas kreeg ik les van hoofdmeester Rens, die niet altijd even vriendelijk was, maar ja dat was begrijpelijk omdat ik ook een kwajongen was. Wat ik zeer jammer vond was dat ik een reünie van toentertijd de 6e klas heb gemist. Ik heb dat later van mijn oude schoolmaat Louis van Bijsterveld gehoord. Zij konden mij toentertijd niet bereiken omdat ik voor mijn werk in Amerika was. Ook ben ik benieuwd hoe het nu met Chris van Boogaard gaat.


Datum: 22-03-2009
Naam: verrijdt img

ik heb ook op deze school gezeten in de tijd dat mijn vader (dhr Verrijdt) nog onderwijzer was (klas 5). Later is hij schoolhoofd in Woensel geworden. Ik heb gelukkig nooit bij hem ik de klas gezeten.


Datum: 09-07-2009
Naam: Linda Aarts

Mijn drie broers, Willem, Ben en Mark, ik en mijn zusje Anja (in die volgorde) hebben hun lagereschoolperiode op het Tarcisius doorgebracht. Ik zelf van 1968-1974. Ik zat in het eerste jaar dat er gemengd onderwijs werd gegeven. De klassen boven mij bestonden enkel uit jongens. Ik had meester V.d. Boomen in de 1e, meester Dorenbosch in de 2e en de 4e, juffrouw Groenhart in de 3e, meester Lommes in de 5e en mijnheer Van Rens in de 6e. Ik was vooral erg dol op mijnheer V.d. Boomen. Die kon zo mooi vertellen, op zijn harmonium spelen en prachtig hanen tekenen op het bord! Mijnheer Dorenbosch gaf destijds Nederlands, geloof ik. Hij heeft mij in ieder geval zo goed leren ontleden dat ik er op de middelbare school (het Joris) nog complimenten over kreeg. Van Rens was erg streng, vooral voor mijn broer Mark, die kon niet stilzitten. Hij heeft heel wat groene schriftjes met strafregels moeten schrijven. Ik had het een stuk makkelijker. Ik heb Van Rens één keer zien lachen: toen we het gedicht uit ons hoofd moesten leren van de Bienekebolders van Annie M.G. Schmidt. Ik ken het nog steeds. Net als "Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren..." van H. Marsman. In de 6e zaten we met 40 (21 meisjes en 19 jongens) op de grote zolder. Achter op zolder was een donker hok, waar we soms 'film' kregen. De plaatjes van de avonturen van 'Pluk en Plok' werden met de hand doorgedraaid en de meester (in mijn herinnering was dat V.d. Boomen) zat bij het licht van de projector het verhaal voor te lezen. Wij op houten bankjes. Geweldig vond ik het!


Datum: 11-07-2009
Naam: Leon van den Heuvel img

Beste Linda,  Ik ken Mark wel. Hij komt ook bij de Raaymakers. Zij waren een aantal jaren geleden buren van ons. Toevallig vandaag op de afscheidsreceptie van Cees Lommes geweest. Na 40 jaar trouwe dienst gaat hij genieten. Hennie Dorenbosch gaat in oktober met pensioen. Hij staat/zit nu op b.s. Atalanta in Woensel. De laatste "ouwe hap" gaat dus met pensioen.


Datum: 17-10-2009
Naam: Jean Raijmakers img

Van 1960 tot 1966 op deze school gezeten. Henk(ie) Harks van de Roostenlaan zat bij mij in de klas. Andere namen die ik me herinner: Kees Notten (Kortonjolaan), Frans Verhagen (Floralaan), Walter Hoeijmans (Balsemienstraat), Harrie van Rooij (Gerardusplein, café Torenzicht) en Laurens Vehmeijer (die woonde in het enige huis aan de Vogelkerslaan). Ik woonde in de Hortensiastraat.
Flarden van herinneringen: het snoepwinkeltje Van der Schans, het redden van mannen in een zilveren "sigaar" tijdens een mijnramp (te zien tussen de middag via de TV van de fam. die naast de schoolpoort woonde). De opgestapelde kranten in de gang tot onder de kapstokken voor een of ander missiedoel. Een cartspectakel op de speelplaats. De gangetjes in de buurt. De zolder van de garage van Frans Verhagen die we als clubhuis gebruikten en waar we sigaren rookten en limonade (Roosviseé geloof ik) dronken, waarbij één van ons bij de ingang met een bijl de wacht hield. Het afspreken om op woensdagmiddag te gaan knokken met de protestanten bij het kerkje bij de Roostenlaan. "Papa fume une pipe" als eerste zinnetje bij de Franse les. De retraite naar de witte paters in Sterksel. De meisjes van de Mariaschool en de Josephschool (o.a. Willa Lousberg). De handen van Van der Vorst en Schutjes, de schriften van Van Rens, het latje van Verhees, de smerige buitenurinoirs onder het afdak waar ook de auto van Van Rens stond waarvan de sloten meermaals door sommigen onder ons voorzien werden van kauwgum (belhamels waren we). Het maken van "slibberbanen" op de speelplaats. Het kastieballen in de zomermaanden op de speelwei. Misdienaar spelen onder schooltijd (pater Petrus en kapelaan Van Eijl). Het met de hele school naar de kerk lopen om te biechten. Het dagelijks overhoren van de katechismus. Na het maken van een kleiwerkstuk dit onder luid kabaal weer herscheppen tot een kleiblok voorzien van vijf gaten. Het schoonmaken van de inktpotjes op het einde van het schooljaar. Het ineens verdwijnen van mijnheer Van Stratum die dacht dat hij directeur zou worden, maar helaas voor hem werd de heer Van Rens als hoofd der school aangesteld. Later hebben we hem nog in de 6e klas gehad. Wij zijn dus degenen die 1,5 jaar hebben mogen genieten van de onderwijscompetenties van Van Rens.


Datum: 18-02-2010
Naam: Henk Harks img

Hee oude schoolmaten van de St. Tarcisiusschool met o.a. Jean Raijmakers, Harrie van Rooij, Louis Van Bijsterveld, Christ v/d Boogaard. Laat aub iets van jullie horen.


Datum: 27-07-2010
Naam: Harrie van Rooij img

Hoi oude schoolmaten, leuk iets van jullie te horen. Ik kom nog regelmatig in Eindhoven omdat mijn broer daar nog woont. Misschien dat ik nog een paar namen kan toevoegen aan de lijst. Ik ken nog Hans Stas, Gerard ... , een ... Kerstjes uit de Roostenlaan, Antoon van der Zanden, Ton ... (zoon van een hobbymuzikant met een zuster die Trudy heette), een Derx of Derksen, Mark uit de Ranonkelstraat. Verder kom ik even niet. Wel leuk om weer aan die tijd terug de denken. Hoop dat ze nog eens een reünie organiseren. Ik begrijp dat er eerder een geweest is en die heb ik jammer genoeg gemist.


Datum: 27-07-2010
Naam: Harrie van Rooij img

Ik zat van 1958 tot 1963 op de Tarciciusschool. Ik dacht dat er ook een Ed Dix of Derks in de klas zat, verder Jackie van de Vorst, Ton van de Heuvel, ... van Leegte, Frans Verbeek, Frans van Tuijl. Ik hoop dat iemand hier nog weer wat aan heeft. In andere klassen zaten Fred van Kemenade, een Van Dommelen, Fred Greve(n), de zoon van de groenteboer op de hoek van de Ranonkelstraat en de Hortensiastraat. Er komen er zo nog meer terug. Leuk om weer aan die tijd terug te denken.


Datum: 15-12-2010
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Het harmonium, heel herkenbaar. Ook bij ons op de Mariaschool in de Begoniastraat werd het harmonium voor de muzieklessen naar de klas gehaald. Liedjes zingen uit het, voor die tijd, bekende "rode boekje". Zo'n boekje heb ik nog steeds in mijn bezit.


Datum: 19-12-2010
Naam: Ted Eekels img

Groeten aan alle oude schoolmaten, van 1960 tot 1967, ik ben een keer blijven zitten.
Ik weet nog goed dat meester Van de Ven de 1e klas gedaan heeft. Toen deze vertrok is deze klas door meester Teeuwen overgenomen (hij kwam net van de kweekschool). Daarna naar heeft hij de 3e klas gedaan. In 2e klas stond meester Schutjes, de 3e klas kwam meester Rens (was tussenstop want de heer Opheij was nog hoofd van school), de 4e klas zat V.d. Vorst, de 5e klas Van Hees en de 6e klas Ophei. Later is dat Rens geworden. Wat Jean Raijmakers op 17 oktober 2009 schreef kan ik me ook nog zeer goed herinneren. Ik weet ook nog dat Rens in de 3e klas geen stempels uitdeelde maar een bierviltje bij goed gedrag of een goed cijfer.
Veel namen van de 50 leerlingen weet ik niet meer maar nog wel Wim Kerstjes, Louis Van Bijsterveld (had een broer Jan), Theo Verbeek en broer Frans (geloof ik), Frans Verhagen, Jac Maas, Han Hermans. Zijn er toch meer dan dat ik dacht. Toch weer leuk om aan deze tijd terug denken.


Datum: 04-02-2012
Naam: Jan v d Sanden img

Ik heb tot 1945 op deze school gezeten. Mijn broer Ger zat bij de heer Opheij, mijn broer Wim zat toen in klas 3 en onze Guus in 2. Later is mijn broer Ton ook op deze school gekomen. Ik ben in de 2e, 3e en 4e klas met meneer Opheij gaan zwemmen in het Sportfonsenbad.
Ik heb met een aantal kinderen (6 of 7) ook nog in de 7e klas gezeten.


Datum: 27-05-2013
Naam: Brendan Walsmit img

Ik woon nu alweer enkele jaren in de school! Aan de muur hangen wat foto's van destijds en de oude vloer ligt nog in de hal. Verder is er op het glas in lood na weinig origineel meer, denk ik.


Datum: 27-05-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Brendan, waarschijnlijk heb je nu mensen nieuwsgierig gemaakt naar die foto's. Mogen ze misschien gepubliceerd worden?


Datum: 27-05-2013
Naam: Verrijdt img

Ben benieuwd of er nog foto's bestaan van mijn vader uit die tijd (mijn vader was dhr. Verrijdt). Hij is op 75-jarige leeftijd overleden.


Datum: 30-01-2014
Naam: Jack Muller img

Ook ik heb op deze lagere school gezeten, vanaf de 1e klas Van de Ven, op je knieën voor in de klas op het bankje en ja hoor, een flinke tik tegen je achterste.
2e klas Schutjes, liep te paraderen door de klas en als je niet oplette dan een tik op je vingers met het bekende latje. Vervolgens naar de 3e klas, of Schutjes ging toen mee, maar Van Stratum heb ik niet gehad als onderwijzer.
Vervolgens naar de 4e klas met de heer Van der Vorst, gewoon een kei. Dan naar de 5e en dat was meneer Verhees of in de volksmond De Keutel, en Frans voor de liefhebbers als ze het konden betalen.
Dan naar Ophey en dat was een ramp. Deze meneer had alleen maar oog voor mensen die ten westen van de Floralaan kwamen en de rest was niet belangrijk. Zijn Volvo met Kkttenrug heeft heel wat krasjes opgelopen. Hij vond mij nog te stom voor de ambachtsschool! Intussen ben ik eigenaar van een Staal Service Centrum en volgens mij zo stom nog niet :-))


Datum: 26-03-2014
Naam: Toon de Vos img

Ook ik heb op deze school gezeten en herinner met van de leerkrachten vooral Rens, Van de Vorst en Teeuwen.
Harrie van Rooij schrijft over enige van mijn klasgenoten, Fred van Kemenade, Freddy Greve, en de jongen van de groentenboer Carlo Kroonenberg. En als ik me niet vergis zat ook Harrie Voorjans bij ons in de klas. Als ik even door zou denken komen er zeker meer boven zoals de broers Kampman en die van Van de Poel. Leuke tijd geweest en vooral het orgel van Van de Vorst is me erg bijgebleven. Ik zing nog steeds.


Datum: 06-07-2014
Naam: Henri Corbiere img

Ik zat van 1958 tot 1964 op de Tarcisius. Bij Teeuwen, Schutjes (Spaans rietje), Van Hees (pulkte voortdurend met een pen in zijn oor), V.d. Vorst (enorme handen, kaal, verhalenverteller), Rens (knokken met jongen van Plompen).
Klasgenoten: Bennie Aarts, Bons, V.d. Bogaert, Campman, Francis Holmes, Laurens Vehmeyer, V.d. Burg, Van Hoorn.


Datum: 19-07-2014
Naam: René Munnik img

Ik wilde vandaag nog eens kijken hoe de St. Tarcisiusschool eruit zag en vond jullie reacties. Ik zat er ook op van ’58 tot ’64 en was dus klasgenoot van Henri Corbiere. De namen die hij noemt herken ik grotendeels, die van Harrie van Rooij niet erg. Toch uit een andere klas misschien? Een paar namen nog die me te binnen schieten: Peter Ehrlich, Toine Hermans, Frits(?) van Heyl (Heijl, Heyltjes?), (?) Schasfoort, Bruno Klappe, Geert Plompen, Guus van de Burgh(t), (?) van Munster, Toon(?) van de Bogaert, (?) van Dungen, Maarten Vlemmix, Ad(?) van Westerhoven, Laurens ten Horn, Kees Smaal, en daar was nog een jongen die woonde ongeveer op de hoek van het Balsemienplein en de Kortonjolaan en die zou geloof ik naar het klein seminarie gaan, iets waar ik op laatste moment vanaf zag. Tja, grotendeels uit de wijk ten zuiden van het castibalveldje Kortonjolaan/Gaspeldoornlaan. Ik kwam zelf uit de Boerhaavelaan. Er zat toch wel een soort waterscheiding in die klas tussen de bloemen- en de geneesherenbuurt, met zo nu en dan een knokpartijtje op woensdagmiddag. Een paar flarden herinnering: - Ad(?) van Westerhoven had ooit een opstel geschreven, dat was zo goed dat het integraal voor de klas als voorbeeld werd voorgelezen. En de titel luidde iets als “De handhaving van Koning Winter”. Ik heb dat nooit vergeten vanwege dat woord ‘handhaving’, dat in die tijd ver boven mijn woordenschat lag. – Toon (?) van de Bogaert had iets met zijn oor. Ik weet niet meer wat, maar daar was iets mee. – Kees Smaal verscheen ooit in de klas, kaalgeschoren en met een tulband van theedoeken op zijn hoofd, blijkbaar omdat zijn hoofdhuid in iets desinfecterends gedrenkt moest worden. Die is geloof ik in de vierde of vijfde verhuisd naar elders. Terwijl we geacht werden om, begeleid door dat kleine zwarte harmoniumpje van Van de Vorst een repertoire af te werken van ‘Daar kwam unne boer uit Zwitserland, kadé kadullukkukkuda’ tot ‘In ’t groene dal, in ’t stille dal’, zong Jacky v.d. Vorst (die was meen ik blijven zitten en kwam zo in onze klas terecht geloof ik) ‘Kom van dat dak af’ voor de klas als geen ander. Met Laurens ten Horn ben ik later nog even in contact geweest. Deed iets als jurist bij de gemeente Rheden (Gld.), maar is in 2012 overleden. En Maarten Vlemmix kwam er pas in de vijfde klas bij. Een jaar of vijftien geleden ontmoette ik hem toevallig omdat zijn en mijn kinderen met elkaar optrokken op een camping in Frankrijk en wij zodoende wat met elkaar aan de praat raakten. Pas na een aantal terrasjes kwamen we er een week later achter dat we lang geleden een jaar lang bij Van Rens nota bene naast elkaar in de bank  hadden gezeten.
Nog wat herinneringen. We hadden (na Teeuwen en Schutjens en voor Van de Vorst, Van Hees en Rens) in de derde klas les moeten krijgen van Van Stratum, maar die werd al na een paar weken ziek (iets met zijn hart werd gezegd meen ik) en werd de rest van het jaar vervangen door mevr. Langendoen uit de Korianderstraat. Een verschrikking! Uit het feit dat niemand haar noemt meen ik te mogen concluderen dat iedereen haar verdrongen heeft. En terecht. Deze vrouw heeft mijn destijds negenjarige ziel dusdanig gekrenkt dat ik in mijn omgang met vrouwen toch zeker op vijfentwintig jaar achterstand ben gezet. Zoiets. En voorts: de kleine – ‘waartoe zijn wij op aarde?’ – katechismus (Schutjens bracht die bij); die lichtbauwe beker 1945-1960 voor 15 jaar bevrijding – nergens meer te vinden, zelfs niet op internet; elke donderdag voor de eerste vrijdag van de maand biechten; elke eerste vrijdag van de maand ter communie (was iets mee: als je dat 10 keer achter elkaar deed zou je niet sterven zonder bijstand van een priester of zo); ongeveer iedere ochtend door de week, en zeker in de Vasten, om half acht naar de kerk, daar hadden we een gele strippenkaart voor die je kon inkleuren; vijfde klas iedere week naar het Sportfondsenbad met de bus; schoolreisjes waarvan ik me alleen die naar Valkenburg (met de trein en in de stoeltjeskabelbaan) en naar dierenpark Tilburg (in 1972 al gesloten, ik woon er nu vlakbij) kan herinneren (ook ooit naar Burger’s dierenpark Arnhem? Zou kunnen). Ach ja…


Datum: 19-07-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Ben je toevallig een broer van Yvonne Munnik, kijk dan even naar foto 14275.


Datum: 20-07-2014
Naam: René Munnik img

Beste Lieke, ja, ben ik. Wat grappig. Daar zit ze. Voorste rij vierde van links. Ik weet niet eens of ze die foto zelf (nog) heeft dus stuur de link meteen naar haar door. Bedankt voor de tip.


Datum: 12-10-2014
Naam: Fred Greve img

Hallo allemaal. Van bovenstaande namen ken ik Nick Kempers (jonger broertje van Paul, mijn klasgenoot op het Joris), Harrie van Rooij (oudere broer van Freddy, zoons van Gontje Linders/Leenders,de kroegbazin van het café op het Gerardusplein/Primulastraat), Toon de Vos en Henri Corbiere. Ik zat op de Tarcisiusschool van augustus 1959 tot augustus 1965.
Namen van klasgenoten die nog niet (volledig) (correct) zijn genoemd: Hans van Dommelen (die heeft nog een foto van onze klas bij Schutjes op het net gezet, misschien herkennen sommigen zichzelf of anderen?), Carlo Cronenberg, Christ van de Bogaard (maar die kwam na 1963 in een andere klas terecht), Emiel van Hoof (Hortensiastraat), Emiel van Gestel (Cyclamenstraat), Hans van de Veer (Hyacinthstraat?), Sil van de Leegte (Chrysantenstraat), Ton en Han van de Poel, Pieter Smeets (Vesaliuslaan?), Maarten(?) van der Burght(?); Floraplein?), Constant Nefkens (had volgens Schutjes karnemelksepap in zijn hoofd). Een jaar boven mij zat Francois van Kruisdijk (Hortensiastraat, later zwemmer, inmiddels overleden), een jaar na mij zat o.a. Harrie van Kruisdijk. Hun oudere broer Hans speelde hockey op de speelwei aan de Kortonjolaan als wij voetbalden.
Toon, we hebben samen bij RPC gevoetbald maar dat vond jij niet zo leuk omdat je rechtsback moest spelen en rechtsbuiten wilde spelen. Op de foto van het kampioenselftal B1 seizoen 1968-1969, die ik nog heb, ontbreek jij. Harrie, wij zijn in schooljaar 1965-1966 samen elke week naar zwemles geweest om alsnog ons A-diploma te halen. Ik herinner me nog dat ik van jou op mijn verjaardag Kuifje en de Zonnetempel kreeg (heb ik nog) en dat we soms in jullie café stiekem biljart speelden en sinaasappels op de biljartclub legden. Henri, met jou heb ik ooit postzegels geruild.
Misschien dat mijn reactie weer nieuwe herinneringen bij jullie of anderen oproept. Laat dit dan s.v.p. even weten.


Datum: 12-10-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Emiel van Gestel is helaas op jonge leeftijd door een ongeluk om het leven gekomen.


Datum: 28-10-2014
Naam: Jeroen Sluis img

Ha Fred, klasgenoten e.a. Ik zat van 1959 tot 1965 op de Tarcisiusschool.
Onderwijzers: Teeuwen ("oor", "oom", "ik"), Schutjes ("de schrik"), Van Stratum/juffrouw Langendoen, V.d. Vorst, Van Hees (ziet niet zo te "wupperen" bij Wuppertal) en Van Rens (had ook humor en kon goed vertellen maar ook schreeuwen) en Opheij. Teeuwen trouwde de dochter van Opheij, wellicht vanwege de lichtgroene Volvo katterug, waarin hij mocht rondrijden.
Clerus: kapelaan Van Eijl, pater Petrus (niet te verstaan), pastoor Van Dijk. Een of andere missiepater kwam vertellen over de kuisheid.
Klasgenoten: Ben Vlijmincx (meer dan 50 jaar bevriend, we maken nog altijd muziek). Han en Ton van de Poel, Jan van Rooij, Nico Baken (kwam ik later nog tegen in de kol. Palmkazerne in Bussum), Peter Vierhout, Harrie Voorjans, Tonnie Stas, Carlo Kronenburg/berg?, Peter van de Bogaerd, Paul Kempers, Richard van Hoof, Emiel van Hoof, Hans van Dommelen, Hennie Saassen (bracht een grote dolk en een transistorrradio mee in de klas), Emile Cornelissen, Sil van de Leegte, Geert Plompen, Freddie van Kemenade, Sander Slichting (vroegtijdig baard in de keel, autofiel, discussies over Peugeot en Volvo), Emiel van Gestel (op zeer jonge leeftijd verongelukt), Paul Rovers, Anton de Vos (zangertje), Jos Croonenburg, Maarten van de Burgt, Freddie Greve ("De Juwelen Van Bianca Castafiore" blijft de grootste strip aller tijden, er gebeurt namelijk 62 bladzijden volkomen niets), Henri Corbière, Henk? in 't Zand, ? Lasance, Pieter Smeets, Chris van de Bogaard, Eric van de Bol (mee gevochten voor de school, ik kreeg hem er onder, maar kon er emotioneel niet goed mee overweg, huilend verliet ik het slagveld), Christaan Neeleman (zijn vader had een Panhard, 60 pk uit twee cilinders), Hein Loeffen (vader met Citroën DS), Jeroen van der Klugt (maar twee jaar op de Tarcisiusschool geweest, vertrok met gezin naar Chili), Jos van Schie (kwam in sportbroek bij de retraite, hier kregen we nog een laatste shot katholicisme, alvorens de grote wereld in te trekken), Vincent Kerremans (broodmager manneke), nog een Vincent?
School: Stinkende en overlopende urinoirs op het plein (die geur raak je nooit meer kwijt, erger nog dan de geur van de snijzaal anatomie op de universiteit). Andere specifieke geuren: de handenarbeidzaal, de klei, de gluton, de inktlap, de inkt, de manchesterbroeken, de geur van verregende kleding in de klas, de koffiegeur uit de onderwijzerskamer.
Vechtpartijen, 1, 2, 3 Plof!, kappen met de knel in de kneltijd. Eerste les aardrijkskunde (plattegrond van Rozenburg natekenen). "Allo Plouff", Franse les.
Met Teeuwen op het sportveld naar de zonsverduistering gekeken met twee fotonegatieven over elkaar.
Cultuur in de klas: Nelleke Valentijn van Scapinoballet danste in een klas met dertig jongens. Twee toneelspelers, alternatief gekleed en met vlooien, ze zaten zich voortdurend te krabben, toen ze weg waren had ik ook jeuk.
Meer schiet me even nu niet te binnen.


Datum: 21-04-2015
Naam: Vincent Kerremans img

Leuk verhaal Jeroen. Dat jij al die namen nog weet. En ja, ik was indertijd broodmager maar gelukkig zelden ziek. Jullie woonden in de Pasteurlaan, wij in de Boerhavelaan en later Poelhekkelaan. Ik vond het fijne jaren op de Tarcisiusschool. Van Rens was zeker de strengste leraar, wat niet verkeerd was op die leeftijd. Vanaf de derde klas was er nog een Vincent: Vincent Dumoulin. Ik heb me vaak afgevraagd hoe jullie levens verlopen zijn en nu kom ik toevallig op deze site uit. Vriendelijke groet aan alle bekenden,


Datum: 09-06-2017
Naam: Jeroen Sluis img

Ha Vincent, bedankt voor je reactie. Ook ik bewaar warme herinneringen aan die periode. Inmiddels ben ik gepensioneerd (verzekerings)arts en hou ik mij bezig met zoveel mogelijk niets doen en zoveel mogelijk gitaar spelen. Zoon Wouter (27 jaar) is recent afgestudeerd als arts en werkt sinds kort als Anios neurologie in een ziekenhuis in Nieuwegein. Het gaat dus hier wel goed. Bestaat er nog wat leuks bij de mensen uit de periode Van Hees/Van Rens? Wellicht dat we mekaar dan nog eens kunnen ontmoeten. Tot hoors.


Datum: 19-10-2017
Naam: Wim van Hoof img

Zijn er nog mensen van leerjaren 1936-1942?


Datum: 26-08-2021
Naam: Hans van Dommelen img

Ik heb van 1959 tot 1965 op deze school gezeten. Ik kom hier veel oude bekenden tegen tussen de reacties, ook namen die ik vergeten was. Wat me opvalt is dat veel van jullie dezelfde herinneringen hebben aan de onderwijzers als ik. Van de Vorst (4e klas) was mijn absolute favoriet.