EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3821

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Hotel De Vaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hotel de Vaal

Beschrijving

Hotel de Vaal, Boschdijk 323.


Geplaatst op

09-04-2006

Reacties:

Datum: 21-01-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Dit lijkt een beetje op het cafe van de fam. Scholte. Die lag aan de Boschdijk vlak bij de Caltex pompstation. Kan iemand me vertellen of dat inderdaad het geval is? Henk Scholte zat gedurende de oorlog bij mij in de klas.


Datum: 22-01-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Dat klopt, Florence, dit was het cafe van de bekende biljarter Henk Scholten.
Zie ook mijn opmerking bij foto 3245.


Datum: 22-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Zat naast Hotel de Vaal, Cafè de Kei, of was dat de later naam van Cafè Meulensteen?


Datum: 22-01-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Henk Scholten heeft in de jaren 70 ook een café gehad in de Kruisstraat op nr 63,
tussen Radio Wiener en Van Vlerken


Datum: 22-01-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Dat heb ik dus goed herkend. In mijn tijd zat er geen hek voor of zitjes. Was er rechts dan niet een slijterij? Voor de oorlog dus.


Datum: 18-02-2007
Naam: Thea Keurentjes Van Thoor  
img

Ik dacht dat daar kapsalon van Bakel in zat, dames- en herenkapper


Datum: 20-09-2007
Naam: Peter de Vaal  
img

Dit was het hotel/annex cafe van mijn oom, Henk de Vaal een in Eindhoven bekende bokser, samen met zijn 3 broers Wim, Cor en Gerrit (mijn vader)


Datum: 24-02-2008
Naam: Johnny de Vaal  
img

Dit café is van mijn vader en moeder geweest, ze hebben er ongeveer 8 jaar in gezeten. Ik ben hier geboren in 1964. Het is leuk om dit terug te zien, mijn vader en moeder leven allebei nog.


Datum: 24-02-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Met luide stem maakte een speeker de prijs bekend die op het resultaat van een boxmatch tegen de naast hem staande, uit de kluiten gewassen pugilist stond. Hij hield de hand vast van een sterk uitziende, met olie ingewreven lichaam. Het was op het kermis terrein op de Wilhelminaplein. Niemand durfde het aan totdat onze Woenselse Henk het wel eens wou proberen. Tot grote hilariteit van de omstanders liet hij de eens zo stoere kerel alle hoeken van de ring zien. Hij heeft het echter na het gevecht geweten, want na de partij, die hij dacht tot een goed einde te hebben gebracht, had de bond nog een gesprekje met hem. Hoe het verder afgelopen is weet ik niet meer. Het is allemaal zo lang geleden.


Datum: 08-04-2008
Naam: W. Scholte  
img

Dit café is inderdaad van de fam Scholte geweest, Henk heeft hier ook leren biljarten en is inmiddels overleden.


Datum: 24-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Was Cor de Vaal degene die later nog de COCO-bar heeft gerund op de Kloosterdreef, tegenover de Petruskerk, samen met zijn vrouw Cobie? Heb er een mooie tijd beleefd in die jaren 60.


Datum: 24-12-2008
Naam: Peter de Vaal  
img

Inderdaad Cor en Cobie zaten destijds in de COCO-bar. Zelf ben ik van een andere generatie en kan er weinig over vertellen, maar volgens mijn vader (Gerrit, broer van Cor) was het een "bijzondere" bar.


Datum: 24-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Dank voor jouw reaktie, Peter. De COCO-bar was in die zin bijzonder, omdat het een van de eerste homo-bars van Eindhoven was, zeker voor die toch nog moeilijke tijd. Er was dan ook regelmatig politiecontrole. En in het begin kon je er alleen maar toegang krijgen NA DE BELDRUK, want de deur was gewoon dicht, maar later na een aantal jaren niet meer. Jouw oom en tante hadden daar ´n goed bedrijf, want het was er altijd druk. Men schonk gretig bier en andere alcoholische dranken, maar ook waren er wel hapjes. Heb daar voor het eerst KIP´s leverworst leren eten... Cobie was een lieve vrouw, altijd betrokken met haar klanten,en altijd achter de bar. Maar ook wel zakelijk, en streng. Cor nam het allemaal niet zo serieus, en dronk vaak z´n geliefde biertje mee met de klandizie. Echt mooie tijd, compleet met jukebox met mooie plaatjes, zoals: "Save the last dance for me" ! Coby is niet zo oud geworden, na een periode van ziekte, weet ik. Leeft Cor nog steeds??


Datum: 31-12-2009
Naam: Willem-Jan Bouwer  
img

Cor de Vaal leeft volgens mij nog, maar het is weer even geleden dat ik hem heb gezien.


Datum: 01-01-2010
Naam: Peter de Vaal  
img

Cor leeft niet meer, hij is in 2001 gestorven.


Datum: 02-01-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Peter, daar schrik ik van, van jouw bericht, dat Cor al sinds 2001 niet meer leeft. Is hij toch ook weer niet ZO oud geworden, denk ik.
Heb zelf mooie herinneringen aan hem, was een aardige vent, waar je goed mee kon praten. Ook Cobie is me dierbaar, want zij was een zeer betrokken vrouw, goed voor de zaak, maar ook weer dichtbij de mensen, haar cliéntele. Ja, ook die mooie, ouwe , gezellige tijd ligt al lang weer achter ons, ben zelf gisteren 72 geworden, en merk nu ook, dat de tijd vliegt....


Datum: 02-01-2010
Naam: Willem-Jan Bouwer  
img

Peter, Als familielid zal jij het beter weten dat ik. Ik heb jaren in de sociale sector gewerkt en kwam op een gegeven ogenblik Cor tegen in de Cabine op de Tarwelaan, hij was daar aan het kaarten en ik had er een vergadering, net zo als Wim Roxs kende ik Cor en Cobie redelijk goed, maar dat dat al weer 8 jaar geleden daar sta ik paf van, het leek of het een jaar of twee was. Ben afgelopen zomer gestopt met mijn vrijwilligerwerk na ruim 19 jaar. Ja, zo zie je de tijd gaat gewoon door.


Datum: 29-12-2011
Naam: Cor de Vaal jr.  
img

Wat leuk om te lezen dat veel mensen onze familie kennen. Voor mij als zoon van Cor is de Coco bar ook van een "generatie eerder". Is er misschien iemand die Cobie kent en of ze nog leeft? Ik zou haar graag eens willen ontmoeten en spreken, Ik weet eigenlijk heel weinig over de coco-bar en ben erg benieuwd naar de verhalen. En alvast een fijne jaarwisseling aan wie dit leest!


Datum: 29-12-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Cor de Vaal junior. Dat jij niet weet, of Cobie nog leeft of niet, vind ik raar. Het was toch directe familie van je? Jaren geleden al hoorde ik dat Cobie vrij ziek was (ook mentaal verzwakt) en ik denk eerder, dat ze daarom niet meer in leven is. Maar zeker weten doe ik niet.
Aan de Coco bar bewaar ik goede herinneringen, want ik, en met mij vele andere regelmatige bezoekers, beschouwden deze gezellige bar als eigen soos, en daar verschafte vooral Cobie hen een waar thuisgevoel. Velen hebben daar de liefdes gevonden voor hun leven, maar evenzo was het een echt praathuis, waar je ook een puur clubgevoel kreeg. Tenminste dat was mijn ervaring uit die 60er jaren.


Datum: 29-12-2011
Naam: Cor de Vaal jr.  
img

Hoi Wim, dank voor je reactie. Cobie en mijn vader waren al gescheiden voordat ik ter wereld kwam. Hij trouwde in 1972 met mijn moeder, Irene. Ik heb Cobie als kind een keer of 2 gezien en dat was het.....


Datum: 29-12-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Cor, jij moet dus in de leeftijd zijn van tussen de 35 en 40. Ikzelf wordt over 2 dagen 74. Jammer, dat we toen nog niet leefden in de wereld van digitale fotografie, dan waren er beslist meer foto´s gemaakt van het café en Cobie en Cor. Nu heb ik geen enkele tastbare herinnering meer.
Jouw vader herinner ik me als een toffe vent, met donker haar. Ik heb vaak gezellig met hem gekletst, sociaal zoals hij was. Cobie daarentegen was eerder zakelijk, maar toch betrokken met haar vaste gasten.


Datum: 29-12-2011
Naam: Thea Keurentjes  
img

Wim Roxs, heet jou vader Albert Roxs van de Woenselsestraat autogarage?


Datum: 29-12-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Cor, je bent benieuwd naar verhalen rond de Cocobar. Iets is me nog wel bijgebleven.
Cobie stond meestal zelf achter de bar, terwijl Cor aan de deur moest posteren, in de tijd dat die nog op slot was, en bij aankomst van nieuwe bezoekers fungeerde Cor dus als portier. Het gebeurde nog wel eens, dat Cor s´avonds niet op tijd zijn werk deed, en ergens onderweg aan een pilsje zat, bij een kennis of in een ander café. Coby was daar dan niet blij mee, omdat ze iemand van de gasten moest charteren om de deur te regelen.
Cor kreeg er dan ook regelmatig van langs bij Coby...!
Later stelden ze een min of meer echte portier aan, in de persoon van de welbekende Hans v.d Heuvel, de latere plasticfabrikant van de Boschdijk.
Nog veel later kwam er vrije toegang tot het café. Na de periode met Cor en Cobie heeft een tijd Wil van Hoof het café gerund, onder de naam: Coco a gogo, geloof ik.


Datum: 30-12-2011
Naam: Cor de Vaal j.r.  
img

Wim, wat een leuk verhaal. Ja zo was hij wel. Pa heeft verder in de jaren 70 van portier zijn een 'beroep' gemaakt bij discotheek 'd'n Advocaat' op de Dommelstraat, dus hij heeft er wel wat van opgestoken. Ik ben benieuwd of er nog mensen zijn die daar ook nog anekdotes over hebben? Maar andere anekdotes over de Coco bar zijn ook welkom. Hij sprak er nooit veel over, maar kende wel enorm veel mensen, waarschijnlijk vanuit het horeca leven.


Datum: 02-01-2012
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Thea Keurentjes, ik zie nu pas jouw bericht. Hier komt het antwoord op jouw vraag.Mijn broer heet Albert en runt nog steeds op de Frankrijkstraat een autogaragebedrijf. Vroeger was inderdaad het bedrijf gevestigd op de Woenselsestraat 120, onder de naam: H.Roxs v.Dijk en Zn.
Er was destijds ook een garage-sloperijbedrijf Jan Roxs-Konings op de Woenselsestraat 221. Jan Roxs was een oom van mij, broer dus van mijn vader Harry Roxs.


Datum: 23-02-2012
Naam: FCW van den Broek  
img

Hallo hier een anekdote van mij hoe ik een keer bij de Cocobar binnen ben geweest. Ik fietste over de Koosterdreef en kwam een oude schoolkameraad tegen waar ik veel mee heb gelachen en die wilde wat herinneringen op halen. Hij zei, zullen we een pilske pakken. Prima wij naar binnen en een pilsje besteld en binnen de kortste keren had ik al 4, 5 pilsjes op. Ik zei tegen mijn schoolkameraat, stop eens, het gaat zo snel en toen zei hij : die hier langs me zit geeft ieder keer dat bier. Nog geen 5 minuten later hoorde ik hem zeggen, en nou die hand van mijn benen of ge krijgt er een. En dat zag ik niet zitten want hij had al eerder problemen gehad in een ander café. Maar Cor lostte dat perfect op. Daarna heb ik Cor nog wel eens gesproken, want ik ben 7 jaar, of langer bij Henk en Anneke de Vaal in het café gekomen.Daar kan ik een boek van vol schrijven zoveel plezier heb ik daar gehad. Gr. van Franske en veel groeten aan Henk en Anneke de Vaal
Ps: ik weet nog dat jij (Johnny) geboren werd en dat we er nog goed op gedronken hadden, wat waren ze allebei trots.


Datum: 09-12-2013
Naam: Metty Timmermans  
img

Ik was mede eigenaar van "dn advocaat" terwijl Cor aan de deur stond. Hij vroeg mij eens naar de deur te komen, er stond iemand die, net als Napoleon, zijn hand in zijn jas hield. Dat was Cor, hij hield niet van problemen aan de deur. Hij dacht dat deze man een wapen had, dus ik moest hem wegpraten. Mooie tijd


Datum: 12-12-2014
Naam: Nico Passchier  
img

Kan iemand mij misschien iets vertellen over Carlos van de Sommen? Hij heeft volgens mij ook nog even aan de deur gestaan bij de Cocobar.