Fotonr.: 36952
Bijdrager Jan Spoorenberg
Jaar: 1904
Locatie 1.:Centrum |113 De Witte Dame |Emmasingel
Locatie 2.: Centrum |111 Binnenstad |Emmasingel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Emmasingel

Beschrijving De Emmasingel met de brug over de Gender. We kijken richting Woensel. Aanvankelijk was dit de grens tussen Eindhoven en Woensel. In 1874, enkele jaren na het gereedkomen van de spoorlijn, werd dit gebiedje door Eindhoven geannexeerd, daarna werd de grens bepaald door de spoorlijn. De Gender ligt nu onder de grond. Op de plaats van de brug vinden we nu de inrit naar de parkeergarage naast de Witte Dame.
Geplaatst op 11-07-2016

Reacties

Datum: 11-07-2016
Naam: Wim Vlemmix img

De Gender zou weer bovengronds gemaakt worden bij het voormalige Philips Lighting gebouw. Inmiddels is het parkeerterrein daar klaar, maar ik zie nog nergens iets van werkzaamheden voor een nieuwe bedding!


Datum: 11-07-2016
Naam: Tini van Rooij img

Wim, als je naar de website gaat van de Gemeente Eindhoven en je zoekt met Nieuwe Gender dan vind je daar de plannen voor de vernieuwde aanleg.


Datum: 12-07-2016
Naam: M.P.M.J.(Martin)Swinkels img

Als e.e.a. maar geen oponthoud kent. Op dit moment is de gemeente in een financieel conflict met de aannemer die het park bij de Maria van Bourgondiëlaan zou renoveren, dit is ook het park waar de Gender bovengronds is te aanschouwen. Op dit moment is e.e.a. niet om aan te zien. Dus ik voorzie ook oponthoud met het elders bovengronds laten komen van de Gender. Ook moet de gemeente nog in overleg met de bewoners van de straten waar deze bovengrondse Gender doorheen zou gaan stromen. Ik zou er niet verbaasd van opkijken als dit project niet of in aangepaste vorm gestalte gaat krijgen in de "verre" toekomst.