Fotonr.: 36584
Bijdrager Ton Burghouts
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Rechtestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Gezin weduwe van Hout

Beschrijving Op deze foto staat de weduwe van Jan van Hout, Marie Verhagen, met haar kroost. Zij dreef in de jaren 20/30 een Jaminwinkel in de Rechtestraat, tegenover de Chicagobioscoop.
Geplaatst op 23-01-2016
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 24-01-2016
Naam: Ton Burghouts img

Het jaartal van de foto zal rond 1920/21 liggen. Marie Verhagen was hoogzwanger van haar jongste kind toen haar man in 1917 plotseling stierf op 40-jarige leeftijd. Volgens mijn oma zat hij ineens dood in zijn stoel. Op deze foto lijkt de jongste een jaar of 2-3 te zijn.


Datum: 24-01-2016
Naam: Ton Burghouts img

Staand rechts mijn oma, Petronella. Omdat zij uit een horlogemakersfamilie stamde, werd ze in de buurt "Pietje de lozzie" genoemd".


Datum: 24-01-2016
Naam: Ton Burghouts img

Voor de volledigheid zal ik de namen van de overige gezinsleden ook maar noemen.
Zittend rechts: An; zij had later een viswinkel aan de Aalsterweg. Achter Marie Verhagen en An van Hout staand: Dien, zij trouwde met bakker Smulders in St. Michielsgestel. Daarnaast Mien; zij trouwde met Piet Koop die directeur van bij de Karel I-fabrieken was. Dan mijjn oma, die met slager Burghouts trouwde.
Op de voorste rij van links naar rechts: Riet, die trouwde met bakker Kuijpers in Tongelre, Cor van Hout en Jan van Hout, die aan de wieg stonden van Installatiebedrijf Gebroeders Van Hout in Veldhoven.