Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 36518
Bijdrager Ton Burghouts
Jaar: 1915
Locatie 1.: Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Alle zussen Burghouts op een rij

Beschrijving Mogelijk is deze foto gemaakt ter herinnering aan de zilveren bruiloft van mijn overgrootvader. Alle meisjes Burghouts bij dezelfde moeder, op een rij met een verschil van ca. 13 jaar tussen de oudste - Diena Burghouts (getrouwd met de smid Reinier van de Nieuwenhof) - tot de jongste - Mary Burghouts (getrouwd met slager Janssen uit Veghel). Er ontbreken drie jongens op de foto: mijn opa's halfbroer Harry Burghouts die woonde in Strijp, mijn opa's broer bij dezelfde moeder, Han Burghouts, en ten slotte de allerjongste in het gezin, mijn opa Anton Burghouts.

Geplaatst op 03-01-2016
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 03-01-2016
Naam: Ton Burghouts img

Van links naar rechts op de foto: Diena Burghouts (begin jaren 20 getrouwd met de Gestelse Smid Reinier v.d. Nieuwenhof), Betty Burghouts, begin jaren 20 getrouwd met Suitbert Riemersma (oprichter Riemersma Motoren), Henrica Burghouts,(op het eind van de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Nederland getrouwd met de kapper Toon Jansen), Go Burghouts (begin jaren 30 getrouwd met Noud Brusselers), moeder en oma van resp. voetballers Toon Brusselers en diens zoon Geert Brusselers, Tony Burghouts (rond oorlogstijd getrouwd met de postbode Jan Rooijakkers) en Mary Burghouts (begin jaren 30 getrouwd met de Veghelse slager Ben Janssen).
Ik gebruik hier de namen zoals ik ze van mijn vader en oma heb geleerd. Opa (de jongste van het hele stel) gebruikte echter iets andere benamingen: ons Dien, ons Bet, onzen Driek, ons Go, ons Tonnie en ons Marie.