Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Eerste bewoners Zorgcentrum De Molijn ?

Beschrijving Alhoewel enige omschrijving ontbreekt bij deze foto bestaat het vermoeden dat het hier gaat om het eerste echtpaar dat zijn intrek nam in het zorgcentrum De Molijn. Uit andere foto's in deze reeks lijkt het erop dat het getoonde televisietoestel bij de opening van dit centrum werd aangeboden.



==== Wellicht kan een van de bezoekers van onze site ons helpen aan de naam van dit echtpaar ? Red. ===
Geplaatst op 31-12-2015

Reacties

Datum: 01-01-2016
Naam: Frans Snoek img

Simpel, dit is bijvoorbeeld 1954, toen deze zwart/wit-tv in omloop kwam. Noemde men dit geen hondje?


Datum: 01-01-2016
Naam: Sjef van Eijk img

Op foto 36514 uit 1955 ligt het terrein op de hoek van de Molijnstraat en de Generaal Cronjéstraat (waar dit zorgcentrum werd gebouwd) nog braak.


Datum: 05-01-2016
Naam: J.Wijn img

Het verzorgingscentrum aan de Molijnstraat is pas in de jaren '80 gebouwd op de plaats van de kerk.


Datum: 06-01-2016
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Inderdaad, Jan Wijn heeft gelijk. Bovenstaande foto kan haast niet bij intrek van de Molijn zijn genomen. De foto is veel ouder dan ergens in de jaren 80. Dat is ook te zien op de foto's in bijgaande reeks. De Molijn is pas verschenen na afbraak van de Rozenkranskerk, die in 1959 is gebouwd en gesloopt begin jaren 80. Waar het dan wel is kan ik niet zeggen, misschien ergens in Strijp.


Datum: 06-01-2016
Naam: Frans Snoek img

Dit zijn Friese of Drentse mensen. Op de andere foto is te zien hoe 30 mensen van Philips een tv komen schenken, pure reclame. En in die tijd rookten pastoors nog dikke sigaren zo te zien. Ik dacht de Paulus aan de Frederiklaan, maar als ik die andere foto's zie met bomen dan betwijfel ik dat ook weer.


Datum: 06-01-2016
Naam: Christine Manders-Meulensteen img

Paulus aan de Frederiklaan was toen nog kleuterschool.


Datum: 11-01-2017
Naam: Jan van den Bogaert img

Het toestel is een zwart-wit televisie afkomstig van Philips. Typenummer.17TX220. Geproduceerd in 1958. Dat is lange tijd voordat er sprake was van De Molijn.
Jan van den Bogaert, Stichting: Philips Historische Producten. Looyenbeemd 24


Datum: 11-01-2017
Naam: Sjef van Eijk img

Is het dan wellicht mogelijk dat het hier gaat om de opening van het trefcentrum Doornakkers? De hele fotoreeks van Woonbedrijf waaruit deze foto's komen heeft namelijk als thema de nieuwbouw in de Doornakkers door woningstichting St. Joseph. Was er overigens voor de bouw van de Molijn geen andere bejaardenvoorziening in deze wijk?


Datum: 13-01-2017
Naam: Tini van Rooij img

Wat Sjef zegt zou kunnen maar volgens mij is dit een particulier feest. De meneer draagt een slipjas, zou zomaar een gouden bruidegom kunnen zijn. En het TV-toestel is er een met een 43cm beeldbuis, geschikt voor een woonkamer. Als je een TV weggeeft voor een tehuis waar meerdere mensen naar moeten kijken dan geef je toch een grootbeeld TV, dat betekende in die tijd 53 cm. En misschien wordt dit feest gehouden in Trefcentrum De Doornakkers. Wie herkent het glas-in-loodraam?
Het klooster op de Tongelresestraat bestond nog wel, de nonnen daar exploiteerden een bejaardenhuis.