Fotonr.: 36488
Bijdrager Ton Burghouts
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Ploegstraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Gestel, H Hartschool jongens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Klassefoto

Beschrijving Klassefoto van de Heilig Hartschool aan de Ploegstraat
Geplaatst op 17-12-2015
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 17-12-2015
Naam: Peter Markus img

Dacht dat de leraar de heer van Poppel is.
Links voor van Poppel, zittend, in overhemd, Rooijmans?


Datum: 17-12-2015
Naam: Ton Burghouts img

Ik heb geen idee wie die mensen allemaal zijn, uitgezonderd mijn vader die in de derde rij staat met ruitjeshemd en stropdas.


Datum: 14-09-2022
Naam: Johan van den Eeden img

De onderwijzer is inderdaad mijnheer Van Poppel. Ik heb hem zelf niet meer meegemaakt als onderwijzer op de H. Hartschool. Hij was toen al vertrokken naar de zogeheten Levensschool op de Boschdijk. Daar gaf hij les in een soort tussenopleiding voor moeilijke jongens, oftewel de pubers van de jaren 50/60. Mijnheer Van Poppel vormde samen met zijn collega Buteijn, die ik nog wel heb gekend, het populaire jonge onderwijzersduo. De heer Van Poppel woonde bij ons in de St. Martinusstraat. Geregeld mochten wij met hem mee in zijn Kever naar de Levensschool.


Datum: 14-09-2022
Naam: ad Thijssen img

Ja, dat waren twee mensen uit duizenden. Ik denk dat ze niet meer leven. Bij Buteijn heb ik in de klas gezeten op de derde LTS in de Kaarderstraat. Waar ik voortijdig ben vertrokken, of wel aangewandeld vanwege mijnheer Lommers. Die een deel van mijn jeugd heeft vergald. Bij Van Poppel was ik op de levensschool op de Boschdijk. Je keek iedere week uit naar de dag dat je er weer naartoe kon. Deze mensen hadden mensenkennis en dat maakte hun geliefd bij de leerlingen. Beste Johan, de Levensschool was wat ik er van weet niet voor moeilijke pubers. Wel voor jongens die vroeg uit het onderwijs zijn gestapt en zijn gaan werken. Je mocht toen op die leeftijd nog geen volle week werken en moest je een dag in de week naar de Levensschool. Daar kreeg je sport en handenarbeid. Maar ook werden er problemen besproken, waaronder ook wereldse.