Fotonr.: 36408
Bijdrager Frans Snoek
Jaar: 2009
Locatie 1.:Woensel |515 Winkelcentrum |Winkelcentrum Woensel
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Winkelcentra |WC Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

winkelcentrum woensel

Beschrijving Speellichtjes, als je erop gaat staan geven ze geluid en de lichtjes gaan branden.
Geplaatst op 17-11-2015
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 17-11-2015
Naam: Hans Vlemmings img

Leuk voor kinderen, verder onzin.


Datum: 17-11-2015
Naam: Wil van Hout img

Hans, Kinderen zijn een groot deel van onze bevolking. En met de ouders de hele winkelmiddag in het gareel lopen valt ook niet mee. Ik ben er inmiddels 86 maar mijn bloed kriebelt om het britsen ook eens te proberen. Maar mijn knie laat het niet meer toe.


Datum: 17-11-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Kinderen vinden dit wel grappig en ouderen denken weer aan hun jeugd. Ik zie hier een spelletje in, wat vroeger voornamelijk door meisjes, op de stoep gespeeld werd. Was het niet hinkelen?


Datum: 17-11-2015
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Giovanni, wij noemden dat "britsen".


Datum: 17-11-2015
Naam: Ben Brekelmans img

Dit is toch ook een brits, een eigentijdse. Je begint in de deuropening met het gooien van je Erdal-schoenpoetsdoosje dat is gevuld met zand. Gooi het in een vak, hinkel er naar toe, pak het, staande op een been, op en hinkel vervolgens terug. Enz. Enz. Als je in het grote vak bent aangekomen, ben je in de "hemel". Zo was het toch, Lieke?


Datum: 17-11-2015
Naam: Ida wagemakers Schriks img

Met een schoenpoets doosje van "" ERDAL"", dan ging het beter. Wat heb ik gesprongen, nu doen mijn kleindochters dit ook, maar met een ander doosje.
Ik neem ze dan ook graag eens mee naar Woensel.


Datum: 17-11-2015
Naam: Johan Vervest img

Met een schoenpoetsdoosje?


Datum: 17-11-2015
Naam: Tini van Rooij img

Ja Johan, met zo'n modern plastic knijpfesje met een sponsje erop gaat het zeker niet lukken. Erdal moest niet persé, je had bijvoorbeeld ook Cavaseul en dat mocht ook.


Datum: 18-11-2015
Naam: Ida wagemakers Schriks img

Johan, Ik zal wel even wat schoenen moeten poetsen, maar dan als het leeg is neem ik het mee, wel Erdal, die heb ik nog. Waarschijnlijk wel uitgedroogd.


Datum: 18-11-2015
Naam: Frans Snoek img

Tja de jeugd is alles vergeten of nooit geleerd. Hoepelen, klepper op het voorwiel met een schoenpoets doosje en wasknijper, stink en rookbommen maken van mica celluloid van de handvaten of jasbeschermers, knellen, pintollen, trefbal, verstoppertje, vangertje en verlos, spoorzoeken, kattepult en pijl en boog maken, knipvliegers maken, zweefvliegtuigen maken, figuren maken met je handen en touwtjes, foekepot maken enz. enz. Ik kan nog wel even door gaan.


Datum: 18-11-2015
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Ben, ter aanvulling: Het kleine vak beneden was de "hel".
Vroeger was veel herbruikbaar, zoals die schoenpoetsdoosjes en, bij gebrek aan beter, voor het tollen oude schoenveters. Zo was er waarschijnlijk nog veel meer. Tegenwoordig leven we in een wegwerpmaatschappij.


Datum: 18-11-2015
Naam: Hans Vervoort img

Nog een toepassing met zo'n leeg "schoenpoetsdoosje" en wasknijpers en elastieken, geknipt van een oude binnenband van een fiets, het maken van een nabootsing van het geluid van een motor d.m.v. van je fietsspaken.


Datum: 19-11-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Ja, Frans, zo ken ik er ook nog wel een paar, stoeprandje butsen, landjeveroveren (met blikover straatput), kaatseballen, bokspringen, slibberbanen, (de hele straat vol als het gesneeuwd had, een heen en een terug, mar niet met spekzolen want dan werd ie bot), touwtje springen, spelletjes al "sjambolaai, klus geen slaai maar spinazie,nazi,nazi"
En britsen waren er in verschillende soorten, de bovenafgebeelde brits. Doosje in vak gooien, in de twee blokken naast elkaar ook met twee voeten op de grond, in elk vak een en in het tussenliggende vak slechts met een voet. het vak waar het doosje lag werd overgeslagen (ook als het in een tweevakker lag) dan hinkelde je op een been verder naar de volgende vakken, tot achteraan toe. Het laatste vak sprong je met twee voeten tegelijk in. Dan terug op de wijze zoals je kwam en op terugweg op een been raapte je het doosje op.
Dan had je de vierkante stokbrits, vakken in een vierkant met cijfers door elkaar en doosje werd ergens in gegooid en de vakken werden besprongen met behulp van een bezemsteel. De hemelbrits had twee rijen vakken, parallel aan elkaar met boven in "de hemel" in de laatste twee vakken. De hemel werd aangeduid met cirkels in de vakken, waarbij je dan ook nog moest proberen om je Erdaldoosje in de roos te gooien. pfffff, moeilijk uitleggen maar mensen die het ooit deden zullen het wel voor zich zien allemaal. Nee, we verveelden ons NOOIT !

=== Genoeg geleuterd, we vallen in herhaling. Hierna zullen we alleen nog reacties plaatsen die direct betrekking hebben op de foto. (Red.) ===


Datum: 23-11-2015
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart img

Ik vind het erg mooi, mooie zachte kleuren.