Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 35831
Bijdrager Redactie EiB
Jaar: 1967
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |DAF |Produkten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

DAF Kini

Beschrijving Een publiciteitsfoto uit de Katholieke Illustratie voor een apart model uit de DAF-collectie; werd slechts op aanvraag gebouwd.

Er werd er in ieder geval één geleverd aan het koningshuis, in gebruik bij hun zomerverblijf in Porto Ercole, tegenwoordig staat deze wagen in het DAF-museum.
Geplaatst op 05-03-2015

Reacties

Datum: 17-03-2015
Naam: Wibo Pieters img

De DAF-Kini was een showauto van Michelotti uit 1966. De auto werd speciaal gebouwd voor het Concours d'Elegance van Alassio. Om die reden was Alassio de oorspronkelijke naam van de auto. In 1966 werd de auto door Michelotti aan Wim van Doorne geschonken ter gelegenheid van diens 60ste verjaardag. Bij de geboorte van prins Willem-Alexander werd de auto door DAF aan de Prinses Beatrix en Prins Claus geschonken. De Koninklijke familie heeft de auto inderdaad jarenlang in Porto Ercole gebruikt. De basis is een Daf Daffodil 32. Er zijn dus nooit Alassio's op bestelling gebouwd. Dat was de Shelette die behalve op basis van Daf ook op basis van Fiat werd gebouwd. Ook die is te zien in het DAF Museum. Dat exemplaar is eigendom geweest van Jacky Bouvier/Kennedy/Onassis.