Fotonr.: 35712
Bijdrager Jan Spoorenberg
Locatie 1.:Stratum |237 Kruidenbuurt |Thijmstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Thijmstraat

Beschrijving Een ansichtkaart zonder bedrukte achterkant. Iemand heeft hier met de hand "Eindhoven, Thijmstraat" op geschreven.
Geplaatst op 08-01-2015

Reacties

Datum: 08-01-2015
Naam: Lenie Streun Thans img

Foto genomen vanaf de Leenderweg. Rechts het hek van de St. Fransiscus Xaveriusschool waar de heer Kalkhoven hoofd van de school was. Links in het derde huis woonde eens een familie Fransen.


Datum: 08-01-2015
Naam: Harrie Rulo img

Dit is inderdaad de Thijmstraat, met rechts de Franciscusschool. Achter de bomen rechts ligt de speeltuin Kindervreugd, waar wij thuis lid van waren. Wij hebben daar heel wat uurtjes doorgebracht onder toezicht van de heer Konings, die op de hoek Kamillestraat-Laurierstraat woonde. Na de speeltuin lag rechts op de hoek de bakkerij van bakker Liebregts. In het pand waar we recht vooruit op kijken zat de kruidenierszaak en postagentschap van de familie Van der Wolk. Moeder Van der Wolk runde de kruidenierszaak en pa Van der Wolk en hun oudste dochter beheerden het postkantoortje.


Datum: 09-01-2015
Naam: Ties van den Berge img

De straat waar mijn lagere school stond. Inderdaad de Franciscus Xaveriussschool. Prachtige foto. Prachtige herinnering. Ik heb daar de eerste klas gedaan bij meneer Hemels en een stukje tweede klas bij de heer Van Grinsven. In oktober 1950 verhuisden wij naar de St. Bavostraat, achter de Tivolikerk, en ging ik naar de St. Jansschool aan de Rector Baptistlaan.
Het verhaal van mijn neef Harry Rulo klopt overigens helemaal. Bakker Liebregts had twee zonen, Henk en Frans. Beiden heb ik goed gekend. Beiden waren ook lid van het Tiivolikoor. Henk was van de leeftijd van mijn oudste broer Gerard. Frans was ongeveer van mijn leeftijd (geboren 1943).


Datum: 09-01-2015
Naam: Ties van den Berge img

De foto is zeker niet genomen vanaf de Leenderweg, maar hooguit vanuit de hoek Alsemstraat - Thijmstraat. Rechts lag de Fanciscusschool, die omsloten werd door de Alsemstraat aan de westkant en de Thijmstraat aan de noordkant. In de Thijmstraat woonden o.a. de families Delhaes en Fooy. Zoon Martien Delhaes werd later geneesheer-directeur van het Elkerliek Ziekenhuis Helmond en zoon Harry Fooy werd later leraar Nederlands aan de Titus Brandsma Mavo in Woensel en daarna aan het Joris-Eikenburg college.


Datum: 10-01-2015
Naam: Antoon Franse img

Helemaal met Ties eens, de fotograaf staat bij de kruising Kamillestraat-Thijmstraat-Alsemstraat.


Datum: 10-01-2015
Naam: Ties van den Berge img

Klop helemaal Antoon! Bedankt voor de steunbetuiging!


Datum: 10-01-2015
Naam: Harrie Rulo img

Tegenover de speeltuin woonde de familie Van de Moosdijk, door oude Eindhovenaren "de Moes" genoemd. De familie heeft jarenlang op allerlei markten gestaan met sigaren. En volgens mij heb ik nog niet zo lang geleden een van de nazaten op een Tilburgse markt zien staan. Als ik mij niet vergis was de bekende "kruidendokter"-familie van het gezin in de Thijmstraat. Ik weet ook nog dat een van de broers heel goed kon zingen, maar ik weet niet meer hoe die heette.


Datum: 10-01-2015
Naam: Tini van Rooij img

Harrie, ik denk dat jij de familie Van de Moesdijk bedoelt. Geen familie dus van Willem van de Moosdijk, de kruidendokter. Harrie van de Moesdijk werd bekend als vastgoedhandelaar. Volgens mij staat zijn broer Peter nog steeds op de markt met sigaren. Peter is in Eindhoven stadsprins geweest in 2000. "Prins Peer van ut Lampegat." Hij kan verschrikkelijk goed zingen.


Datum: 10-01-2015
Naam: Ties van den Berge img

Dat was Ad van de Moesdijk. Hij zong o.a. bij het Tivolikoor dat destijds grote faam genoot. Ook een broer van Ad is later bij het Tivolikoor gaan zingen, maar zijn naam ben ik kwijt. Inderdaad zat de familie in de sigaren. Ook op de Woenselse Markt hadden ziij hun vaste stek. Met name de zogenaamde "miskleur" was hun grote troef.


Datum: 10-01-2015
Naam: Ties van den Berge img

Ad van de Moesdijk was donker van uiterlijk. Hij had een lichtbruine, bijna olijfkleurige teint en donker haar en zag er welgedaan uit. Hij was kort en stevig van gestalte.
Hij had inderdaad een heel mooie bariton. Eigenlijk was hij een echte joviale "bourgondiër". Gewoon een leuke vent. Al met al ook een goeie zanger. Daarnaast was hij behoorlijk gul richting Tivolikoor. De kas van het koor werd door hem met regelmaat gespekt.


Datum: 11-01-2015
Naam: Leni Simons Liebregts img

Wij hadden als bakkersgezin niet twee, maar drie broers. Alle drie mijn broers hebben op het Tivolikoor meegezongen (reis Rome, opname platen e.d.).


Datum: 11-01-2015
Naam: Ties van den Berge img

Lenie, ik geloof je op je woord. Ik ken(de) alleen Henk en Frans. Hoe heette je derde broer?


Datum: 12-01-2015
Naam: Bert Huugen img

De derde broer heette Peter.


Datum: 12-01-2015
Naam: Harrie Rulo img

Tini, je hebt gelijk. De familienaam was inderdaad Van de Moesdijk. Vandaar dat er bij ons thuis altijd werd gesproken over "die van de Moes" en kan Willem van de Moosdijk zeker geen familie zijn. En neef Ties, ik zie Ad van de Moesdijk voor me, hij had inderdaad een buitenlands uiterlijk als een Spanjaard of wat Indonesische trekken. Hij kon verschrikkelijk goed zingen en achteraf wist ik eigenlijk wel dat hij bij het Tivolikoor heeft gezongen.


Datum: 12-01-2015
Naam: Harrie Rulo img

Tini van Rooij, een mooie foto van Peter van de Moesdijk als prins Peer die jij afgelopen zaterdag hebt ingestuurd.


Datum: 26-04-2015
Naam: Hans Vlemmings img

Van Moesdijk en van Moosdijk zijn allemaal familie van elkaar alleen is de naam in de loop der tijd bij de burgelijke stand een beetje de mist ingegaan. En wat het zingen betreft, ook Cris van de Moosdijk, een broer van de kruidendokter, is een voortreffelijke zanger. Het zit een beetje in de genen denk ik.


Datum: 26-04-2015
Naam: Lieke Slegers img

Hans, je hebt gelijk. Ook Marietje van de Moosdijk (uitbaatster van diverse horecagelegenheden) was familie. In de familie van mijn schoonmoeder, Toos van de Moesdijk, werd verteld dat een van de "Moesdijken" de naam niet "deftig" vond en zich van de Moosdijk is gaan noemen.


Datum: 02-05-2015
Naam: Ties van den Berge img

Ad van de Moesdijk werd in de volksmond Ad de Moes genoemd. Hij was bij heel wat mensen bekend door zijn werk als sigarenhandelaar op de diverse markten, waaronder de Woenselse markt. Hij stond ook bekend om zijn gulheid en vrijgevigheid.


Datum: 25-07-2015
Naam: Josephine Game img

Hallo Harry Rulo! Ik ben je aan het zoeken op internet! En gevonden! HOERA. Voor jou en Mia nog heel veel PROFICIAT met jullie verjaardag! Ik wacht op jullie mailtje! Heel veel liefs en groetjes van DIE KLEINE UIT OISTERWIJK!
<<< Josephine, als je op de (blauwe) naam van Harrie klikt, kun kan je een persoonlijke mail sturen. (Red) >>>


Datum: 25-03-2016
Naam: Hennie Berger img

Beste Lenie Liebregts. Rond 1955-1965 woonden we in de Thijmstraat op nummer 24. Ik herinner me nog de uitvaart van je vader. Een stoet zwarte paarden en een indrukwekkende stoet van jullie winkel naar de Don Bosco-kerk. Om nooit meer te vergeten!


Datum: 31-07-2016
Naam: Eef Schuurman img

Hoi Lenie, Ik heb in 1960 stage gelopen bij jullie in de bakkerij. Destijds was Janus de bezorger en Jan, met jouw vader, mijn leermeester. Jouw zus Marij stond in de winkel als verkoopster. Later ben ik jou nog tegengekomen in de Achtse Barrier. Inmiddels ben ik in 2015 verhuisd naar Gestel.


Datum: 27-08-2016
Naam: Leni Simons Liebregts img

Hier even een reactie. Op de eerste plaats een reactie op bericht van Hennie Berger: het klopt helemaal niet dat de uitvaart van vader met een koets was, maar gewoon een auto van de Dela.
Nu een reactie op het bericht van Eef Schuurman: ja, jij maar ook vele anderen hebben bij ons in de bakkerij gewerkt. Het was altijd weer spannend wat voor jongens er bij ons in de bakkerij kwamen werken. Ja Marijke in de winkel en ik van alles wat, bestellingen wegbrengen maar ook in de bakkerij werken. Ja dat waren nog eens tijden. Ik woon ook niet meer in de Achtse Barrier.


Datum: 31-01-2018
Naam: HJ Van Kemenade img

Op nr 14 ben ik geboren, 1960.


Datum: 31-01-2018
Naam: HJ Van Kemenade img

In het eerste huis, linkerkant woonde mijn oom (Piet van Kemenade), wij op 14 en op 6 de familie Huiberts. Op 12, als ik me dat nog goed herinner, de familie Bos; de vader is toen in de gang doodgeschoten in ongeveer 1965.


Datum: 01-03-2018
Naam: Rein Smit img

Hallo Leni Simons Liebregts. Op de lagere school was ik bevriend met je broer Frans. Ik herinner me nog de krekels die ik in jullie bakkerij hoorde. Ook ik was lid van het Tivolikoor. Ik heb gehoord dat je broer Frans al geruime tijd is overleden. Hoe is dat gekomen? Frans was van mijn leeftijd (1941). Ik herinner me nog dat Frans studeerplannen had (biologie?)