Fotonr.: 34871
Bijdrager Gerry van Nistelrode
Locatie 1.:Woensel |412 Hemelrijken |Boschdijk
Locatie 2.: Woensel |412 Hemelrijken |Kronehoefstraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Woensel |Boschdijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoek Boschdijk - Kronehoefstraat

Beschrijving Het betreft hier het pand op de hoek Boschdijk - Kronehoefstraat (op de plaats waar later meubelzaak Buijs zat en tegenwoordig de Rabobank zit). In 1907 streek het gezin van Hendrikus van Nistelrooy neer in Woensel, waarschijnlijk in dit pand. Dit werd bewoond door meerdere personen. Zo zat in 1926 Jan Vialle, klompenmaker, hier op Boschdijk 262, van Nistelrooy had nr 260. In 1927 kreeg deze laatste een bouwvergunning voor twee woonhuizen op 316 en 318. Later zou hier de zaad- en graanhandel van Nistelrooy komen. In 1928 kreeg hij een bouwvergunning voor een woonhuis plus café, het hoekpand dus op nrs 320 en 322.

Voor nog een foto van dit pand met daarop ook enkele huizen aan de Boschdijk klik hier.

Geplaatst op 01-02-2014

Reacties

Datum: 04-09-2006
Naam: Hans van Melis img

Dit is Klein Kroon op de hoek Boschdijk Kronehoefstraat. De Kroonhoef lag naast de tuin van de Fraters op de Kronehoefstraat 32.


Datum: 03-02-2014
Naam: Eric Kemperman img

Wie van de oud-Woensel kenners helpt mij dit plaatje te begrijpen? Aan de voorkant lopen de tramrails naar St. Oedenrode. Maar achter dit huis zou je de Weteringstraat e.o. verwachten. Maar blijkbaar zijn die huizen nog niet gebouwd (?). Datering +/- 1920? Maar wat is dan dat hoge gebouw links achter op de foto?


Datum: 03-02-2014
Naam: Wil van Hout img

Er stonden vroeger maar enkele hoge gebouwen en dat waren in de meeste gevallen kerken. Ik denk aan de Pauluskerk, Petruskerk en de oude toren. Of de klok van Philips hier al bij hoorde weet ik niet. Daar langs op de foto zie ik als ik het goed heb een laag gebouw met repeterende ramen misschien wel 10. Waar moet dat zijn? Dat de tram zo dicht bij het huis loopt kan ik niet thuisbrengen.In 1930 enz. liep deze te midden van de straat die bestraat was met kinderkopkes.De twee foto's geven ook geen uitsluitsel over de juiste plaats in Woensel, alleen dat het langs de tramrails was. Het huis van Jansen de fietsenmaker, stond een stuk naar voren en is het mogelijk dat de huizen Noordelijk daar van naar later achteren gezet zijn. Aan de kant van van Hapert heb ik vroeger wel ooit een dergelijk huis gezien in mijn herinnering.


Datum: 03-02-2014
Naam: Hans van Melis img

De punt van Klein Kroon raakte de Boschdijk, de plaats van de tramrails is niet zo vreemd. Tussen van Hapert en deze hoek van de Kronehoefstraat lag volgens mij en volgens Wil van Hout nog een tamelijk groot veld tegenover de benzinepomp. Het hogegebouw op de achtergrond is het Fratershuis.
Een laag gebouw met repeterende ramen? Misschien wel 30572. De foto zou volgens (5639 zie RHCe Atlantis beeldbank nr : 0019230) van 1926 zijn.


Datum: 04-02-2014
Naam: Eric Kemperman img

Het Fraterhuis is volgens mij veel minder hoog als het pand links op de foto. Zou het niet het hoge pand aan de Wezelstraat kunnen zijn, te zien op foto 31062, links van de Kronehoefstraat. Zo ongeveer waar nu Korein is.


Datum: 05-02-2014
Naam: Redactie

Voor een plattegrondje zie afbeelding 34882


Datum: 05-02-2014
Naam: Tini van Rooij img

Ik heb de foto een tijdje bestudeerd en ben tot de volgende conclusie gekomen: Er staat links geen laag gebouw maar 2 afscheidingsmuren. Eerst een donkere schutting met daarachter een gemetselde muur met steunberen. Deze laatste moet de muur zijn rond de tuin van het Fratershuis. Deze muur zal zo'n 2 meter hoog zijn en als je die 2 meter in verhouding ziet met het "Hoge "gebouw valt die hoogte nogal mee. Ik neem aan dat de zon er voor zorgt dat je het schuine dak van het Fratershuis niet ziet op de foto.
De Boschdijk loopt parallel met de tramrails dus als je de Kronehoefstraat en Wezelstraat zou willen zien met hun bebouwing dan moet je om de hoek kijken van dit pand.