EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34256

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Centrum, Ks Jan van Lieshoutstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Jan van Lieshoutstraat

Beschrijving

In de periode 1950-1957 was Nell Welten uit Someren werkzaam op deze school. Bij haar afscheid werd ze verrast met een fotoalbum met daarin foto's uit de genoemde periode. Niet alleen klassenfoto's maar ook opnames van kinderen aan het werk in de klas, bij toneeluitvoeringen en kiekjes 'van thuis'. Het album werd ook voorzien van de handtekeningen van ouders en kinderen.
Van deze foto zijn helaas geen namen of jaartal bekend.
Juffrouw Nell hoort graag van haar oud-leerlingen, maar heeft helaas geen internet tot haar beschikking. U kunt via mijn e-mail adres reageren, ik geef e.e.a. met plezier door.
===Het was ons niet eerder opgevallen maar deze foto was dubbel geplaatst. De eerste foto werd ingezonden door Jan Brom. Die foto is vervallen en de reacties daarbij hebben we naar hier verplaatst. Zo kan het zijn dat er reacties gedateerd zijn vóór de plaatsingsdatum. Jan Brom zond de foto in met de volgende tekst:
Met juffrouw Nel en onder meer de zusjes Welten, José van Bragt, Inneke Koggel, Maria van der Kraan, Bennie van den Berg, ? van Agt en Paula van der Sommen. (Red.)===


Geplaatst op

29-08-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-10-2009
Naam: Mieke Taphorn  
img

Op de foto staan o.a. Willemijn Mulder, Tonny Geraerts


Datum: 11-10-2009
Naam: Truus van Rooij-Sanders  
img

Het middelste meisje bovenste rij is er een van Vervoort van de Tongelresestraat, haar vader was melkboer. Het derde meisje links op de tweede rij is dacht ik Hettie Bertels, haar vader had een bloemenzaak op de Willemstraat. Het tweede meisje rechts op dezelfde rij is als ik het goed heb José v.d. Leur.


Datum: 12-10-2009
Naam: Ad Matheeuwsen  
img

Bovenste rij 2e van links Ad Matheeuwsen. Onderste rij 1e van links Jos Matheeuwsen.


Datum: 25-10-2013
Naam: Paula Brom van der Sommen  
img

Het jaartal moet ongeveer 1955/1956 zijn. Ik ben het meisje met het donkere haar, tweede rij van onderen, derde van links. Verder herken ik José van Bragt met de vlecht, Ineke Koggel en Bennie v.d. Berg. Goede herinneringen aan juffrouw Nel. Ze was heel aardig en helemaal niet streng. Mijn moeder komt ook uit Someren en is momenteel 93 jaar.


Datum: 28-03-2014
Naam: Hanne van Oorschot  

De foto is inderdaad van 1955 of 1956. Ik sta op de derde rij van onderen, tweede van rechts. Voor mij zit, meen ik, Ineke Koggel. Volgens mij woonden onze oma's naast elkaar in de Rivierstraat. Ik dacht dat de juf Nelly werd genoemd. Volgens mij was het een lieve juf.
<<< Hanne, wil je nog even je e-mailadres doorgeven? (Red.) >>>


Datum: 12-10-2016
Naam: Ad Matheeuwsen  
img

Deze foto moet in '54 of '55 gemaakt zijn, want ik sta er op en ben vanaf sept '55 naar de lagere school in de Don Boscostraat gegaan.


Datum: 15-10-2016
Naam: Willemijn Geerts-Mulder  
img

Ja, ik sta op deze foto op de achterste rij de tweede van rechts. Juffrouw Nel was een vriendelijke juf. We hadden ook soms zuster Omo? Ik zal vier/bijna vijf geweest zijn. Wij woonden toen nog op de Kleine Berg. Later op de Rechtestraat had mijn moeder een winkel met alles voor de a.s. moeder, baby en kleuter: Mulder-Middelman. Ik wist niet meer dat we jongetjes in de klas hadden?


Datum: 10-02-2017
Naam: José van Bragt  
img

Juffrouw Nel herinner ik me nog heel goed, superlief mens. Ik weet nog dat ik wel eens op vrijdag frites voor haar meebracht.


Datum: 24-02-2022
Naam: Maria van der Kraan  
img

Wat leuk om hier totaal onverwacht een foto van mezelf te vinden. Ik ben de ? van der Kraan, voornaam Maria dus en ik ben de krullenbol links op de 2e rij.
<< Dank voor deze aanvulling. De voornaam is ingevuld. (Red.) >>