EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3361

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vrijstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Huishoudelijke Artikelen / Speelgoed

Onderwerp 3.:

Van Kempen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vrijstraat met verkeersagent 1959

Beschrijving

De agent moet nog steeds het draagbaar stoplicht na de verkeersdrukte weer verwijderen. In het pand links op de hoek met de Emmasingel is een fotozaak gevestigd en ook de winkel van Van Kempen serviezen. Iets voorbij de uithangreclame van de serviezenwinkel zien we in de Vrijstraat op het dak de grote R en T van de lichtreclame van het Rembrandt Theater.
De foto werd oorspronkelijk in 2006 ingestuurd, maar is in mei 2023 vervangen door een scherper exemplaar (Red.)


Geplaatst op

17-05-2023

Reacties:

Datum: 23-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Leuk voorbeeld van de ontwikkeling en modernisering bij de Eindhovense Verkeerspolitie. Kijk je naar de foto 3358 uit de jaren rond 1947, dan werkt de politie nog met mechanisch, of beter gezegd handmatig verkeersbordentuig. Tien jaar later gebruikt men nog steeds dezelfde methode, maar dan wel al met elektrisch bedienbare verkeerslichten rood, groen en oranje. Neem aan middels accu of batterij-energie. Want: verplaatsbaar. Korte tijd nadien zullen wel de vaste verkeerslichten geplaatst zijn.


Datum: 28-12-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Het draagbaar verkeerssignalisatiesysteem moest wel draagbaar blijven en niet sjouwbaar dus geen accu maar een stopcontact.


Datum: 28-12-2008
Naam: Martin Swinkels  
img

Nogmaals mijn vraag, tot welk jaar was het mogelijk om met de auto door het centrum van Eindhoven te rijden? (Demer-Vrijstraat-Rechtestraat-Nieuwstraat-Markt). Volgens mij kon dit tot zeker 1967, omdat ik dit in mijn herinnering nog gedaan heb.


Datum: 18-05-2023
Naam: Henny van Laarhoven  
img

Antwoord op de oude vraag van Martin Swinkels: In 1966 werd de Markt autovrij. In 1968 werden Demer, Rechtestraat, Hermanus Boexstraat en Vrijstraat een voetgangersgebied. De openbare ruimte werd ingericht met betontegels met accenten van natuursteen. Je herinnering kan dus kloppen.


Datum: 18-05-2023
Naam: Jan Wijn  
img

Links de fotowinkel-studio Van Hout, een van de eerste die er in Eindhoven mee stopte tot er nu nog twee grote over zijn en die filiaal zijn geworden van een landelijke keten.


Datum: 19-05-2023
Naam: P Hertogs  
img

De fotograaf op de hoek was Wielink Vonk , met erboven Chinees restaurant Kota Radja.


Datum: 20-05-2023
Naam: Antoon Franse  
img

De fotozaak was van Wielink-Vonk.


Datum: 24-05-2023
Naam: Jan Wijn  
img

Je hebt gelijk. Van Hout had hun fotozaak en studio op de Demer en naar ik meen daarvoor op het Wilhelminaplein. Bij Wielink-Vonk had ik in een ver verleden nog een dubbel-8-camera gekocht.


Datum: 24-05-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

Een reactie op de laatste opmerking: er wordt gemeld dat de fotozaak annex studio van Van Hout op de Demer gevestigd was. Ik weet dat deze zeker ook gevestigd was op de Hermanus Boexstraat.